Het ware gezicht van de werkgevers

Het is altijd aardig om te lezen wat werkgevers nu echt bezighoudt, en die kans krijg je bijvoorbeeld tijdens een kabinetsformatie als deze club ook zijn wensenlijstje aan de formateur mag overhandigen. En… ik vind het nogal schokkend. Werkgevers willen minder overheidsbemoeienis, soepeler ontslagmogelijkheden en alleen loonsverhoging als de winsten van de bedrijven toelaten. Daarvoor moet de economie dus harder groeien en dat vraagt om minder regels en het afschaffen van vergunningen. Het volstrekt ontbreken van enig gevoel voor sociale verhoudingen vind ik ronduit schokkend.

Bij de foto: het sociale gezicht van de werkgever treffend weergegeven… 

De brief is verstuurd namens MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland en vertegenwoordigd daarmee de mening van een groot deel van de werkgevers in ons land. Nog een letterlijk citaat uit de brief: ‘Eerder ontslag, minder makkelijk WW. Nederland is nog te sociaal. De werkeloosheidswet moet verder worden aangescherpt en scholing moet voorop staan’.

Eigenlijk zou het me niet moeten verbazen, want het is mij al veel langer duidelijk dat de gemiddelde werkgever alles behalve ‘sociaal’ is. Maar nou staat het tenminste weer eens op papier. Voor wie nog puf heeft: hier staat het volledige artikel.

Lees ook:Rol arbodiensten dubieuzer
Lees ook:Werkgevers terecht aansprakelijk voor gezondheid werknemer
Lees ook:Tegenprestatie voor bijstandsuitkering
Lees ook:Pesten: een vak apart
Lees ook:Bijdrage kinderopvang blijft uit

Eén reactie op “Het ware gezicht van de werkgevers

  1. Bram

    Hallo,

    Ik.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.