Categorie: "Solliciteren"

Solliciteren zonder dat je baas het weet

Soms ben je toe aan een nieuwe baan maar wil je dat nog niet op je werk laten weten. Je kent dat wel, oude schoenen die je niet moet weggooien, schepen achter je verbranden en zo. Maar met internet en vacaturesites als meest voor de hand liggende mogelijkheid om te zoeken naar je nieuwe baan, liggen de gevaren op de loer. Kortom, als je niet wilt dat je baas er achter komt dat je aan het solliciteren bent, kun je beter oppassen met het internet. Neem geen risico en maak je cv anoniem. Want je CV kan altijd via het internet op het bureau van je chef belanden. Hoe kun je stiekem solliciteren zonder dat je baas er achter komt?

Werk aan de winkel en VACATURE

Mijn collega Lilian Roos, die de afgelopen drie maanden dit weblog onderhield, heeft zo'n last van klachten aan haar pols door het overvloedige tennissen en typen, dat zij al een tijdje niet meer toegekomen is aan het schrijven van berichten. Omdat het er niet naar uitziet dat hier op korte termijn verbetering in komt, heeft zij mij gevraagd om in ieder geval tijdelijk de honneurs waar te nemen.

Anoniem solliciteren zinloos

Anoniem solliciteren blijkt geen oplossing om meer allochtonen aan de slag te helpen. De gemeente Nijmegen is gestopt met de proef waarbij sollicitaties voor een functie binnen de gemeente anoniem worden behandeld. In januari trok ook uitzendbureau Manpower al de conclusie dat anoniem solliciteren niet helpt.

Mark Koster solliciteert bij Opzij

Cisca Dresselhuys is als hoofdredacteur van Opzij op zoek naar een opvolger. De Commissie Gelijke Behandeling liet deze week weten dat ook mannen een kans moeten krijgen op die baan. Inmiddels heeft de eerste mannelijke kandidaat zich gemeld.

Grootste sollicitatieblunders

Een kandidaat die tijdens een sollicitatie in slaap valt of zijn driftig blaffende hond heeft meegenomen. Je kunt het zo gek niet bedenken of een HR-manager met wat jaartjes ervaring heeft het meegemaakt tijdens een sollicitatiegesprek.