Looppbaanadvies van de week

Elke week de reacties van loopbaancoaches op een loopbaanvraag. Deze week: 'Ik zou  graag als redacteur aan de slag willen, maar heb een heel andere opleiding (psychologie) gedaan. Nu doe ik al een tijd vrijwilligerswerk als redacteur. Zou dit helpen bij het solliciteren naar betaalde redactiebanen?

De vraag luidt dan ook: hoeveel waarde hechten werkgevers aan vrijwilligerswerk op het cv?

Het advies van Loes Wolfs / Loopbaancoaching LUPUS: Ik zou dat zeker vermelden. Vrijwilligerswerk vertelt veel over jou als persoon en zeker als het in de richting is waar je in wilt gaan. Je geeft hiermee aan dat je echt gemotiveerd bent in je nieuwe keuze en ook al ervaring opdoet.

Inge van Erkel van Ivané Loopbaanperspectief vult aan: Ik ben het met Inge eens, het is relevante (onbetaalde) werkervaring en dat verdient een plaats vooraan het curriculum vitae. Het cv is immers een levensloopbeschrijving, dus breder dan alleen opleiding en betaald werk.

Lia Kasteel ten slotte: Ik ben het met Inge eens, het is relevante (onbetaalde) werkervaring en dat verdient een plaats vooraan het curriculum vitae. Het cv is immers een levensloopbeschrijving, dus breder dan alleen opleiding en betaald werk.

Uit jouw vraag kan ik niet afleiden of tekst van jouw hand ook online te bekijken is. Als dat wel het geval is, kan je ook een link opnemen in jouw CV, dan krijgt men een indruk van jouw werk. Je kan ook een kort artikel o.i.d. meesturen ter versterking van jouw sollicitatie.

Lees ook:Knutselen met je cv: er kan meer dan je denkt
Lees ook:Mag ziekteverzuim mijn beoordeling beïnvloeden?
Lees ook:Werkgever met syndroom van Down
Lees ook:Hoe vind ik als 62-jarige een baan?
Lees ook:Af van secretaresse-imago én kinderwens

Eén reactie op “Looppbaanadvies van de week

  1. Gerard Dekens

    Vrijwilligerswerk is belangrijker dan menigeen denkt. Voor 2 partijen werkt het altijd positief. Niemand lijdt er onder of heeft er schade van.
    Als vrijwilliger sta je heel dichtbij het werkelijke arbeidsproces en je doet een smak ervaring op. De andere partij kan gelijk beoordelen of je een aanwinst kunt zijn in het bedrijf/instelling/vereniging waar jij vrijwilliger bent. Oké het genereert geen geld, maar je bent wel maatschappelijk bezig en zie het als een leerproces/opleiding. De opgedane ervaring nemen ze je niet meer af en kun je dus vermelden op je CV. Werkgevers van tegenwoordig zullen er niet van schrikken en zullen het altijd aandachtig doorlezen. In feite komt ook deze periode van jou, voor hun voordelig uit.

    Groetjes Gerard

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.