Categorie: "Loopbaan (carrière)"

Looppbaanadvies van de week

Elke week de reacties van loopbaancoaches op een loopbaanvraag. Deze week: 'Ik zou  graag als redacteur aan de slag willen, maar heb een heel andere opleiding (psychologie) gedaan. Nu doe ik al een tijd vrijwilligerswerk als redacteur. Zou dit helpen bij het solliciteren naar betaalde redactiebanen?

De vraag luidt dan ook: hoeveel waarde hechten werkgevers aan vrijwilligerswerk op het cv?

Trouw wordt absoluut niet beloond

In 95 procent van de Nederlandse organisaties wordt het meeste geld geïnvesteerd in medewerkers die korter dan vijf jaar in dienst zijn.  Bij het leeuwendeel van de  organisaties ligt de focus zelfs op de eerste twee jaar. Trouwere medewerkers worden daarentegen vergeten. Scholing, en laat staan extra secundaire arbeidsvoorwaarden, zijn niet meer voor hen weggelegd want de focus ligt op de nieuwkomers. Dat blijkt uit human resource benchmark onderzoek (prestatievergelijking) van TNS NIPO in opdracht van Raet, een van de grootste salarisverwerkende bedrijven in Nederland.

 

Foto: trouwe, vaak oudere, werknemers hoeven nergens meer op te rekenen… 

 

 

Werk aan de winkel en VACATURE

Mijn collega Lilian Roos, die de afgelopen drie maanden dit weblog onderhield, heeft zo'n last van klachten aan haar pols door het overvloedige tennissen en typen, dat zij al een tijdje niet meer toegekomen is aan het schrijven van berichten. Omdat het er niet naar uitziet dat hier op korte termijn verbetering in komt, heeft zij mij gevraagd om in ieder geval tijdelijk de honneurs waar te nemen.

GRATIS de laatste nieuwtjes in je mailbox

Wil je automatisch op de hoogte blijven van nieuws, informatie en tips rondom werk? Dan hoef je deze website nooit meer op te zoeken, en achterstallig leesvoer inhalen is ook verleden tijd.

Vul rechtsonder in de navigatie bij 'Updates in e-mail' je e-mailadres in. Je ontvangt dan elke dag de nieuwsberichten automatisch in je mailbox. Nadat je het adres hebt ingevoerd, krijg je een bevestigingsakkoord in je mailbox. Vergeet deze niet te activeren. En let op: hij kan in je spambox terechtkomen.

.