Categorie: "Werkvloer (p&o)"

Vraag naar flexibel werk is groter dan aanbod

94 procent van de Europeanen zou graag flexibel werken, terwijl slechts 17 procent van de Europese bedrijven die mogelijkheid biedt. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Avaya, een leverancier van communicatienetwerken en -diensten voor de zakelijke markt. Ongeveer één op de drie Europese werknemers (31 procent) zou zeker van baan veranderen als hij/zij geen toegang zou hebben tot flexibele werkomstandigheden, en 47 procent zou dit overwegen. Aangezien slechts 17 procent van de Europese bedrijven al zijn medewerkers de mogelijkheid biedt dagelijks flexibel te werken, missen veel ondernemingen zo een groot concurrentievoordeel, meent het onderzoek.

Werk aan de winkel en VACATURE

Mijn collega Lilian Roos, die de afgelopen drie maanden dit weblog onderhield, heeft zo'n last van klachten aan haar pols door het overvloedige tennissen en typen, dat zij al een tijdje niet meer toegekomen is aan het schrijven van berichten. Omdat het er niet naar uitziet dat hier op korte termijn verbetering in komt, heeft zij mij gevraagd om in ieder geval tijdelijk de honneurs waar te nemen.

Raadsleden e-mailen en internetten een dag per week

Op het werk worden we doodgegooid met e-mails. En via internet de nieuwste ontwikkelingen volgen is voor steeds meer werknemers een van de standaard werkzaamheden. Ook raadsleden moeten een gigantische digitale stroom verwerken. Om hun werk als volksvertegenwoordiger goed te kunnen doen, e-mailen en internetten ze bijna een werkdag per week.

Staking postkantoren niet indrukwekkend

Begin maart werd bekend dat na de fusie van ING en TNT Post de komende vijf jaar alle postkantoren worden opgeheven. Dat betekent dat 2400 mensen hun baan verliezen. Uit protest tegen de sluiting riepen de bonden het personeel op om vanmorgen een werkonderbreking te houden. De staking bleek niet erg indrukwekkend.

GRATIS de laatste nieuwtjes in je mailbox

Wil je automatisch op de hoogte blijven van nieuws, informatie en tips rondom werk? Dan hoef je deze website nooit meer op te zoeken, en achterstallig leesvoer inhalen is ook verleden tijd.

Vul rechtsonder in de navigatie bij 'Updates in e-mail' je e-mailadres in. Je ontvangt dan elke dag de nieuwsberichten automatisch in je mailbox. Nadat je het adres hebt ingevoerd, krijg je een bevestigingsakkoord in je mailbox. Vergeet deze niet te activeren. En let op: hij kan in je spambox terechtkomen.

.