Categorie: "Vrouwen & werk"

Werk aan de winkel en VACATURE

Mijn collega Lilian Roos, die de afgelopen drie maanden dit weblog onderhield, heeft zo'n last van klachten aan haar pols door het overvloedige tennissen en typen, dat zij al een tijdje niet meer toegekomen is aan het schrijven van berichten. Omdat het er niet naar uitziet dat hier op korte termijn verbetering in komt, heeft zij mij gevraagd om in ieder geval tijdelijk de honneurs waar te nemen.

GRATIS de laatste nieuwtjes in je mailbox

Wil je automatisch op de hoogte blijven van nieuws, informatie en tips rondom werk? Dan hoef je deze website nooit meer op te zoeken, en achterstallig leesvoer inhalen is ook verleden tijd.

Vul rechtsonder in de navigatie bij 'Updates in e-mail' je e-mailadres in. Je ontvangt dan elke dag de nieuwsberichten automatisch in je mailbox. Nadat je het adres hebt ingevoerd, krijg je een bevestigingsakkoord in je mailbox. Vergeet deze niet te activeren. En let op: hij kan in je spambox terechtkomen.

.

Een slimme meid behoudt haar meisjesnaam

Een vrouw die na het huwelijk de naam van haar echtgenoot overneemt,
wordt beoordeeld als afhankelijker, minder ambitieus en minder
intelligent dan een vrouw die haar meisjesnaam behoudt. Hierdoor zouden deze vrouwen minder snel worden aangenomen bij sollicitaties en kans maken op een minder hoog salaris.

Mannen verdienen meer: vrouwen doe er wat aan!

Ze zijn even hoogopgeleid en toch verdienen vrouwen in Nederland gemiddeld veel minder dan mannen. De loonkloof is achttien procent. Vakbond FNV onderzocht dat Nederlandse vrouwen daarmee een grotere beloningsachterstand hebben dan het gemiddelde van zestien procent in de rest van de wereld. Hoe komt dat? En laten we er vooral iets aan doen!