Nederland heeft te weinig talent in huis…

Het kabinet heeft ingestemd met een voorstel van  staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie om meer hoogopgeleide migranten binnen te halen. Een zogenaamde 'talentenregeling' voor vijfhonderd buitenlanders die zijn afgestudeerd aan topuniversiteiten, is een van de maatregelen om veelbelovende werknemers aan te trekken. De afgestudeerden moeten minimaal 46.000 euro verdienen, of 25.000 euro als ze jonger dan 30 jaar zijn. Deze salariseis geldt ook voor andere kenniswerkers die Nederland wil aantrekken. Voor laagopgeleiden blijft Nederland een restrictief toelatingsbeleid voeren. Tot zover het bericht dat van de week in de pers verscheen.Bij mij roept zo'n voornemen nogal wat vragen op. Ten eerste. Hebben wij hier in Nederland geen 'toptalent?' Hebben wij geen 'topuniversiteiten'? Waarom steken we het geld niet in de opleiding van mensen die toch al hier zijn, ongeacht of ze van allochtone of autochtone afkomst zijn? Ten tweede. Hoe herken je een talent? En hoezo de genoemde salariseisen? Moet daar dan uit blijken dat het daadwerkelijk om toptalent gaat? Ik vind het allemaal nogal vreemd. Volgens mij hebben wij hier in Nederland voldoende potentieel om geen mensen om deze reden uit het buitenland hier naar toe te halen…

Lees ook:Zijn werkgevers te goed van vertrouwen?
Lees ook:Personeel KPN met stomheid geslagen
Lees ook:Economische schade door onvervulde vacatures
Lees ook:Eindelijk: zwangerschapsverlof voor zelfstandigen
Lees ook:FNV voert actie tegen AOW-gat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.