Grootste angst: de confrontatie

Leidinggeven valt niet mee, zo blijkt uit een onderzoek van het gerenommeerde Britse onderzoeksbureau Centre for Effictive Dispute Respolution (CEDR). Grootste pijnpunt onder managers: het aangaan van het conflict. De overgrote meerderheid van de ondervraagde Britse managers gaat een probleem liever uit de weg dan het op te lossen. Slechts 37% heeft het gevoel voldoende toegerust te zijn om een zakelijk conflict op te lossen.Ter illustratie wat voorbeelden waar managers liever voor zouden kiezen, dan het aangaan van een conflict. De helft van de managers gaat liever naar een bijeenkomst waar hij niemand kent dan dat hij een klant de waarheid vertelt. Een derde ziet minder op tegen een eerste parachutesprong dan tegen het aan de kaak stellen van een probleem binnen het eigen team en eenzelfde percentage scheert nog liever zijn hoofd kaal. En als klap op de vuurpijl: acht procent is bereid om een week lang insecten te eten als hij daarmee een conflict kan ontlopen.
Door de geringe bereidheid om problemen op te lossen, duren conflicten veel langer dan nodig en gaan zij bovendien een eigen leven leiden. Dit kost het Britse bedrijfsleven jaarlijks vele miljoenen ponden. De hamvraag is natuurlijk of het met de Nederlandse managers veel beter gesteld is op het gebied van conflictbeheersing en –management…

Lees ook:Nog één keer: wat is jouw delicious moment?
Lees ook:Kunnen werkgevers rokers weigeren?
Lees ook:Ambtenaren niet trots op werkgever
Lees ook:Vrouwen krijgen nog lang minder salaris
Lees ook:Managers verdienen te veel

Eén reactie op “Grootste angst: de confrontatie

  1. Lou Vandale

    Jammer dat het management niet net zo bang is om de bonussen in ontvangst te nemen, zou financieel een stuk schelen… Maar, ik zie ze graag pissenbedden eten!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.