U kunt gaan (met 1.012.000 euro in de knip)

Uit de jaarverslagen van semi-publieke instellingen blijkt dat de ontslagvergoedingen de pan uitrijzen. Vergoedingen van meer dan een miljoen euro zijn geen uitzondering meer. En laten we wel wezen. Een manager of directeur die moet vertrekken, heeft gewoon gefaald. Maar krijgt (uit de publieke middelen) godbeterhet dit soort bedragen mee. De enige verdienste van het kabinet is dat zij de publicatieplicht voor deze instellingen verruimd heeft, waardoor ‘we’ in ieder geval op de hoogte zijn van dit soort misstanden. Voor de rest zwijgt het kabinet in alle talen.
NRC Handelsblad publiceerde op 11 juli een lijstje met de absurde gouden handdrukken van topmanagers uit de semi publieke sector in 2005. De top wordt aangevoerd door twee bestuurders van de (sociale!!!) woningcorporatie SWS in Eindhoven – die kregen elk meer dan een miljoen. Goeie tweede was een ex-bestuurder van thuiszorgbedrijf Icare uit Meppel: bijna een miljoen.

Maar ook wie ‘afdaalt’ in de top tien, komt schokkende bedragen tegen, want de gouden handdrukken blijken inmiddels niet meer voorbehouden aan de top bestuurders. Het jaarverslag van de Hogeschool van Amsterdam vermeldt dat een instituutsdirecteur naast zijn vorstelijke salaris van 73.463 euro een uitkering bij ontslag gekregen heeft van 489.358 euro. Stuk voor stuk grove schandalen. Lees hier het hele lijstje van het NRC

Lees ook:Boos over ‘oud nieuws’
Lees ook:Flinke stijging topinkomens
Lees ook:Vette boetes wegens illegale arbeid
Lees ook:Enorme stijging topinkomens
Lees ook:Rechercheurs sporen 200 miljoen aan fraude op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.