Enorme stijging topinkomens

Bestuurders van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland hebben het afgelopen jaar gemiddeld ruim 10% meer verdiend dan het jaar ervoor. Uitschieters zijn de salarissen van topman Donald Shepard van Aegon (+ 21% naar 4,3 miljoen) en bestuursvoorzitter Van der Veer van Shell (+ 30% naar 3,8 miljoen). Heineken topman Thony Ruys streek van allemaal het meeste op, 6,4 miljoen, een verdriedubbeling van zijn inkomen t.o.v. een jaar eerder. Dit meldde de Volkskrant zaterdagochtend.
Uw en mijn salaris (waarschijnlijk toch al een schijntje vergeleken met de inkomens van deze heren) is in ieder geval een stuk minder gestegen. Volgens het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, stegen de CAO lonen in 2005 gemiddeld met 1,7%, niet eens genoeg om de inflatie bij te houden…

De SP gaat dinsdag een voorstel indienen in de Tweede Kamer om ondernemingsraden van bedrijven mee te laten beslissen over vaststelling van de topinkomens. Bovendien wil de SP dat er nu eindelijk serieus werk gemaakt wordt van fiscale mogelijkheden om topinkomens af te romen. Terecht, want niemand maakt mij wijs dat een uurloon van ruim 3500 euro ook maar door iemand waar gemaakt kan worden!

Lees ook:Flinke stijging topinkomens
Lees ook:Topinkomens: ‘kabinet kan er niets aan doen’
Lees ook:MKB geeft Balkenende II een onvoldoende
Lees ook:Om over na te denken: de macht van Beatrix
Lees ook:Plannen om aantal Wajongers terug te dringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.