Symposium: Succesvol Kleurrijk Ondernemerschap

Op woensdag 2 april organiseert de Haagse Hogeschool het symposium Succesvol Kleurrijk Ondernemerschap. Culturele verschillen tussen autochtone en allochtone Nederlanders zijn van invloed op de mate waarin jonge ondernemers succesvol zijn. Het onderzoek waaruit dit blijkt, wordt tijdens het symposium gepresenteerd. Ook zijn er diverse sprekers.

De multiculturele samenleving biedt veel kansen en uitdagingen als het gaat om ondernemerschap. Maar als we het hebben over cultuur, wat bedoelen we daar eigenlijk mee? En in hoeverre beïnvloedt cultuur ons gedrag? Dat zijn vragen waarop het onderzoek van het lectoraat Ondernemen en Innoveren van de Haagse Hogeschool antwoord geeft.

Individualisme
Een van de belangrijke conclusie uit het onderzoek is dat er een duidelijk verschil is tussen het individualisme van de autochtoon en het collectivisme van de allochtoon en hun wijze van communiceren bij het zaken doen. Dit heeft vergaande consequenties voor bijvoorbeeld de voorbereiding op het ondernemerschap en de kans van slagen om financiering te vinden voor de eigen onderneming of de wijze waarop met problemen wordt omgegaan.

Het symposium is op woensdag 2 april in de Haagse Hogeschool (in de aula) en begint om 16.30 uur.

Lees ook:
> Verschil tussen allochtone en autochtone ondernemers

Lees ook:Verschil tussen allochtone en autochtone ondernemers
Lees ook:College: En nu laat ik mijn baard staan
Lees ook:Arme ondernemers bang voor gezichtsverlies
Lees ook:GroenLinks wil meer vrouwelijk ondernemers
Lees ook:Ambtenaren minder tevreden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.