Ambtenaren minder tevreden

In de afgelopen jaren is de tevredenheid onder het overheidspersoneel over het werk afgenomen. Het percentage tevreden werknemers daalde van 77% in 2003 naar 72% in 2005. De daling van de tevredenheid onder het overheidspersoneel blijkt het Personeels- en Mobiliteitsonderzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken dat dit voorjaar is gehouden onder ruim 48.000 ambtenaren.

Enkele opmerkelijke cijfers uit het onderzoek. Maar liefst 84% is tevreden over de relatie met collega’s, terwijl slechts 30% tevreden is over de wijze waarop de organisatie wordt geleid. En terwijl 83% tevreden is over de inhoud van het werk en de mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid, scoren loopbaanontwikkelingsmogelijkheden en de communicatie in de organisatie buitengewoon laag, namelijk slechts 34%. Ook over het salaris zijn de meeste ambtenaren niet tevreden. Maar 45% laat weten het salaris wel oké te vinden.
Ik ben geen ambtenaar, maar vind de uitkosten van de onderzoek toch wel heel herkenbaar…. Hoe zou dat verder in het bedrijfsleven zijn?

Lees ook:Aan training en scholing heb je niets…
Lees ook:Ambtenaren niet trots op werkgever
Lees ook:Integriteit bepaalt werkplezier
Lees ook:Wassen neus: functioneringsgesprekken
Lees ook:Een slimme meid behoudt haar meisjesnaam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.