Jongeren willen geen baan via Hyves of LinkedIn

Werknemers willen liever niet via LinkedIn of Hyves benaderd worden voor een nieuwe baan. Vooral werknemers onder de dertig jaar zijn minder positief over deze manier van werven.

Dit blijkt uit onderzoek van opiniepeiler Maurice de Hond in opdracht van P&Oactueel. Het blijkt dat 66 procent van de werknemers niet zit te wachten op een vacature via Hyves of LinkedIn.

Dertig-minners
Opvallend is dat werknemers onder de dertig jaar minder positief zijn over werving via LinkedIn of Hyves dan werknemers tussen de dertig en vijftig jaar. Bijna zeventig procent van de dertig-minners wil niet benaderd worden tegenover ruim zestig procent van de werknemers tussen de dertig en vijftig jaar.

Spam?
Wat ik me afvraag bij het onderzoek: gaat het om direct benaderen of om een advertentie die toevallig voorbij komt? Ik kan me namelijk goed voorstellen dat mensen niet zitten te wachten op nog meer spam. Maar van de advertentie die je op de Hyves-pagina's voorbij ziet komen, kan ik me indenken dat die veel jonge, werkzoekenden bereiken.

Lees ook:Met Hyves of weblog indruk maken op werkgever
Lees ook:Werknemer geeft voorkeur aan klein bedrijf
Lees ook:Foto’s op recruitmentsites spreken specifieke groepen aan
Lees ook:Werkelozen passen niet in profielen MKB
Lees ook:Tips voor solliciterende Hyvers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.