Met Hyves of weblog indruk maken op werkgever

Profielen op Hyves en persoonlijke weblogs zijn informeel. Dat kan nadelig zijn bij sollicitaties, want vaak is het beter als je toekomstige baas niet ziet wat jij in de late uurtjes doet. Maar wie slim is maakt juist gebruik van het persoonlijke karakter van een Hyves-profiel of weblog.

Eerder al deze week stonden op Werkwijzer.blog een zestal tips hoe je van je Hyves een visitekaartje maakt. Intermediair gaat nog een stapje verder, door te stellen dat een Hyves-profiel of een persoonlijke weblog als sollicitatiemiddel een aantal voordelen heeft tegenover meer zakelijke netwerken als LinkedIn.

Professionele en betrokken krabbels
Een weblog of Hyves-profiel geeft meer inzicht in wie je eigenlijk bent dan een zakelijk profiel. Het advies van Intermediair: bedenk welke eigenschappen voor jouw werkgever relevant zijn op het gebied van hobby's, je huidige werk of nevenactiviteiten. Krabbels over commissiewerk, inhoudelijke bestuurservaringen of studiegerelateerde evenementen kunnen een professioneel en betrokken beeld geven.

Op de website van Intermediair staat een
artikel met tips voor het gebruik van Hyves, LinkedIn en Emurse bij het solliciteren. De laatsgenoemde is nieuw op sollicitatiegebied. Op dit nog vrij onbekende online netwerk kun je je cv plaatsen onder een eigen gratis domeinnaam.

Gerelateerd artikel:
> Een zestal tips voor solliciterende Hyvers

Lees ook:Tips voor solliciterende Hyvers
Lees ook:Jongeren willen geen baan via Hyves of LinkedIn
Lees ook:Raadsleden e-mailen en internetten een dag per week
Lees ook:Grootste sollicitatieblunders
Lees ook:Meer verdienen? Ga bij een vereniging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.