Groot tekort aan arbeidskrachten in Limburg

Bedrijven in Noord Limburg kunnen maar moeilijk personeel vinden en blijven met een groot aantal vacatures zitten. Van de week trok een Limburgs uitzendbureau dat vierhonderd mensen zoekt voor het bedrijf Flextronics uit Venray, aan de bel. Het uitzendbureau laat via haar website weten dat de vraag naar arbeid zo snel toeneemt, dat er een tekort aan arbeidskrachten ontstaat.

Ho, ho, niet allemaal gelijk in de intercity naar Maastricht springen, want de FNV bestempelt het bericht en de ‘paniek’ als ‘volstrekte onzin. Volgens de FNV willen de mensen alleen maar niet voor het bewuste uitzendbureau werken, waarschijnlijk omdat de arbeidsvoorwaarden niet best zijn. Bovendien, tijdelijk werk is niet zo interessant voor werklozen. Die zijn primair op zoek naar een vaste baan. Logisch toch?
Toch voegt een woordvoerder van de Kamer van Koophandel daar weer enige nuancering aan toe. Die vindt namelijk dat het CWI te weinig dwang en drang uitoefent om mensen aan het werk te krijgen. In Venlo en Venray staan 10.000 mensen als werkzoekende ingeschreven die aan het profiel voor de vacatures voldoen.

Zijn Limburgers nou lui, is het uitzendbureau niet goed snik of zit de FNV er naast. Wie het weet mag het zeggen…

Lees ook:Werkelozen passen niet in profielen MKB
Lees ook:Werkgevers moeten arbeidsmarkt van de toekomst kennen
Lees ook:Werknemer geeft voorkeur aan klein bedrijf
Lees ook:Baan scoren doe je vooral op internet (of niet?)
Lees ook:Personeelstekorten in bouw, industrie en techniek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.