Werkgevers moeten arbeidsmarkt van de toekomst kennen

Het bedrijfsleven moet zich tijdig bezinnen op het soort vacatures dat in de toekomst ontstaat. Alleen als ondernemers laten weten aan welke kennis en kunde zij in de toekomst behoefte hebben, kunnen de bemiddelaars op de arbeidsmarkt zorgen voor goede training en opleiding. Klinkt vrij logisch, toch?

Maar blijkbaar is daar op dit moment geen sprake van. Anders snap ik niet waarom staatssecretaris Van Hoof van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (links op de foto) deze open deur moest opentrappen tijdens een onlangs gehouden toespraak in Den Haag. Ten overvloede wees hij er nog op dat het op tijd melden aan wat voor soort opgeleide mensen het bedrijfsleven behoefte heeft, ook in hun eigen belang is. “Als de vacatures niet tijdig kunnen worden vervuld, zullen de lonen stijgen en dat gaat ten koste van hun eigen concurrentiepositie.” aldus Van Hoof.

Hij stelde verder dat de arbeidsmarkt de komende jaren aan veel mensen kansen biedt. Kansen om bij te leren, om door te stromen, om terug te keren. Maar overheid, uitvoeringsinstellingen én het bedrijfsleven zullen dan wel nauw moeten samenwerken om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen de kansen ook kunnen grijpen.
Rare jongens, die Romeinen. Laat ik nou altijd gedacht hebben dat dit soort zaken allang op de agenda stond van bijvoorbeeld de Stichting van de Arbeid…

Lees ook:Bijstandsgerechtigden mogen ‘tewerkgesteld’
Lees ook:Bijstand: ‘moeilijke groepen bestaan niet’
Lees ook:Je bijstanduitkering regel je via de PC
Lees ook:Waarschuwing MKB: personeelstekort dreigt
Lees ook:Personeelstekorten in bouw, industrie en techniek

Eén reactie op “Werkgevers moeten arbeidsmarkt van de toekomst kennen

  1. Fred

    Heel vreemd inderdaad, dat daar nog een oproep voor nodig is. Je zou toch denken dat de werkgeversclubs zelf al lang bedacht hadden dat het hun belang is om te melden aan wat voor soort medewerkers ze behoefte hebben??? Inderdaad: rare jongens die Romeinen…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.