Universiteiten willen meer vrouwen in de wetenschap


Op de ruim tweehonderd topposities in de wetenschap zitten slechts dertien vrouwen. Het Centrum voor Gender en Diversiteit van de Universiteit Maastricht verspreid daarom de bovenstaande poster om een baan in de wetenschap onder vrouwen te promoten.

Misschien komt het omdat ze zo weinig voorbeelden hebben, maar vrouwelijke studenten overwegen niet snel hoogleraar te worden.

Ook de Erasmus Universiteit van Rotterdam heeft deze maand een speciale uitgave op de markt gebracht in de hoop vrouwen te interesseren voor een academische loopbaan: 'Een carrière in de wetenschap?'

Kijkje achter de schermen
De Rotterdamse universiteit wil geen voorkeursbehandeling promoten, maar patronen doorbreken. Vrouwelijke wetenschappers geven in 'Een carrière in de wetenschap?' een kijkje achter de schermen en vertellen over hun werk als wetenschapper.

In 2007 was slechts 7,5 procent van de vrouwelijke medewerkers aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam hoogleraar. 15 Procent werkte als universitair hoofddocent, 25 procent mocht zich universitair docent noemen en 42,5 procent was werkzaam in overige wetenschappelijke functies.

Lees ook:Weinige vrouwen aan de top vaak andere nationaliteit
Lees ook:Mannen verdienen meer: vrouwen doe er wat aan!
Lees ook:Mannelijke manager liegt beter (en vooral ook makkelijker)
Lees ook:Vrouwen krijgen nog lang minder salaris
Lees ook:Meer oudere vrouwen zijn gaan werken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.