Oneerlijke manager dwingt geen respect af

Een manager die zijn afspraken niet nakomt, verliest snel het respect van zijn werknemers. Op die manier kweekt de leidinggevende personeel dat minder hard werkt, zich soms ten onrechte ziek meldt en kantoorspullen mee naar huis neemt.

Dat blijkt uit onderzoek van Werksite.nl. Eén op de drie werknemers die reageerden op de enquete over liegen op het werk, vindt zijn leidinggevende oneerlijk. Veertig procent daarvan geeft aan niet altijd de waarheid te zeggen tegen zijn baas.

Kijken in computer van manager
Van de ondervraagden meldt zestien procent zich wel eens ten onrechte ziek. Eenzelfde aantal werknemers werkt wat rustiger als de baas niet op kantoor is. Een enkeling waagt het op dat moment zelfs om op de computer van zijn manager te kijken. Een groot aantal werknemers neemt spullen mee naar huis.

Toch vindt 85 procent van de respondenten zichzelf eerlijk. Blijkbaar is hun manager zo in hun achting gedaald, dat ze vinden dat het gerechtvaardigd is om weinig te doen, te liegen en spullen mee naar huis te nemen. (Bron: Gidsonline)

Lees ook:Zijn werkgevers te goed van vertrouwen?
Lees ook:Oh, oh, oh, wat ben ik toch druk
Lees ook:Mannelijke manager liegt beter (en vooral ook makkelijker)
Lees ook:Trouwe werknemer grootste dief
Lees ook:Laagterecord aantal werkzoekenden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.