Oudere werkloze verdient meer steun

Ook bij het CWI zijn ze er inmiddels van overtuigd dat er meer begeleiding nodig is voor oudere werklozen.Volgens Leo Hartveld, FNV bestuurder, zijn forse maatregelen nodig om werkzoekende 45-plussers weer aan een baan te helpen. Slechts 6% van de werkzoekenden tussen de 55 en 60 jaar vindt binnen drie maanden een baan, terwijl dit onder jongeren tussen de 20 en 25 jaar bijna 70% is. Dat er iets moet gebeuren is dus wel helder, alleen over het ‘hoe’ wordt nog volop gebakkeleid. Hartveld heeft staatssecretaris Van Hoof in een brief een aantal suggesties aan de hand gedaan.

 

Zo zouden ouderen eerder in aanmerking moeten komen voor individuele begeleiding en sollicitatietraining, maar moet er ook meer geld beschikbaar komen voor scholing. De FNV omarmt het voorstel van de PvdA voor een zogeheten no riskpolis voor werkgevers in te voeren. Werkgevers die oudere werknemers in dienst nemen, krijgen volgens die plannen de kosten voor loonbetaling vergoed als de werknemer ziek wordt.

Ook ik vind dat er iets moet gebeuren, maar dan vooral aan de mentaliteit van werkgevers. Om steevast te kiezen voor ‘jong’ is namelijk nogal hypocriet als je tegelijkertijd blijft roepen dat werknemers veel langer moeten doorwerken dan nu het geval is. Moet je het toch ook op zijn minst mogelijk maken, toch?

Lees ook:‘Ontslagen werknemer half jaar doorbetalen’
Lees ook:Langer werken wordt straks een recht
Lees ook:Nauwelijks benul van vergrijzing
Lees ook:Meeste stagiairs weigeren aangeboden baan
Lees ook:Meer ‘originele’ ideeën uit het CDA verkiezingsprogramma

2 reacties op “Oudere werkloze verdient meer steun

  1. Lies

    Bij alleen jongere werknemers heb je veel meer gezeur. Als je een evenwicht hebt van oudere werknemers en jonge werknemers heb je veel minder gezeur. Oudere werknemers hebben veel beter inzicht in bepaalde zaken. Betere kijk op bepaalde aspecten, terwijl jonge mensen met nieuwe dingen komen. Dus afwisseling is het beste voor arbeidsproductiviteit

      /   Beantwoorden  / 
  2. Peter

    Ik ben nu 56 jaar en heb veel problemen om een baan te vinden. Mensen vinden mij te oud en nemen mij niet meer aan. Is dit een steunbetuiging? Hoeveel mensen hebben hier nog meer problemen mee? En wie heeft hetzelfde probleem en wil met mij hierover wat reacties uitwisselen?

    Peter

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.