Kinderen niet de reden dat vrouwen parttime werken

Het hebben van kleine kinderen blijkt niet de reden dat veel vrouwen liever parttime werken. Tweederde van de vrouwen die in deeltijd werken hebben namelijk helemaal geen kleine kinderen.

De overheid richt zich bij het vergroten van het aandeel van werkende vrouwen op de arbeidsmarkt op jonge moeders, onder meer door de nadruk te leggen op kinderopvang. Maar nu blijkt dat het maar zeer de vraag is of dit wel zinvol is.

Dat tweederde van de in deeltijd werkende vrouwen geen kleine kinderen heeft, blijkt uit ‘Nederland deeltijdland: vrouwen en deeltijdwerk’, een publicatie van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Nederland wijkt af van Europa
Nederland wijkt op het gebied van deeltijdwerk van vrouwen af van andere landen. Ons land blijkt zelfs kampioen deeltijdwerk te zijn. Zo heeft driekwart van de werkende vrouwen een deeltijdbaan van minder dan 35 uur per week. Dat is bijna twee keer zoveel als het Europese gemiddelde.

Om vrouwen meer te laten werken, zou er dus meer aandacht moeten worden geschonken aan de grote groep vrouwen zonder kleine kinderen die in deeltijd werken. Waarom willen zij niet fulltime werken? Het rapport van het SCP is een voorloper van een omvangrijker rapport over vrouwen en deeltijdwerk dat later dit jaar verschijnt. We zullen de uitkomst met grote interesse volgen…

Lees ook:
> 'Vrouwen hard nodig op arbeidsmarkt'
> Vrouwen moeten zelf harder vechten voor carrière
> Meer oudere vrouwen zijn gaan werken

> Lees hier het rapport ‘Nederland deeltijdland: vrouwen en deeltijdwerk’ van het SCP

Lees ook:Meer oudere vrouwen zijn gaan werken
Lees ook:‘Vrouwen hard nodig op arbeidsmarkt’
Lees ook:Gebrek aan kinderopvang zelden belemmering voor werk
Lees ook:Mannen verdienen meer: vrouwen doe er wat aan!
Lees ook:Driekwart werkende Nederlanders droomt van een eigen bedrijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.