Massaal ziek door de hitte?

Werknemers melden zich massaal ziek met dit extreme warme weer. Ligt het gemiddelde ziekteverzuim in de zomer rond de 2 tot 3%, deze weken ligt dat zo’n 20% hoger dan andere zomers. De hamvraag: liggen ze op het strand of zijn ze echt ziek…

Als het kwik stijgt, nemen de klachten toe. Dat concludeert de afdeling Verzuimmanagement van Hudson Human Capital Solutions, die de ziekmeldingen van ruim 9000 bedrijven bijhoudt.
Door het ongewoon warme weer ligt het ziekteverzuim op dit moment net zo hoog als in de koude, natte jaargetijden. Ook wordt ‘grijs’ verzuim gesignaleerd. Werknemers melden zich met vage klachten een paar dagen af en doen dat ook frequenter dan normaal.

Bij de FNV komen de laatste dagen veel klachten binnen van werknemers die klagen over de extreme omstandigheden waaronder ze hun werk nog moeten doen. Vooral in de horeca, de bouw en bij distributiecentra is het vaak mis. Werkgevers zouden er dan ook goed aan doen om zich meer te bekommeren om het welzijn van hun werknemers. Ziek zijn is per definitie duurder voor die werkgevers namelijk…

Lees ook:Verlof na bevalling is te kort
Lees ook:‘Werknemer moet ziekteverzuim zelf betalen’
Lees ook:Ziekteverzuim binnen gezondheidszorg stijgt
Lees ook:Ziek melden via internet zorgt voor minder verzuim
Lees ook:Boerderijwerk tegen burn-out

3 reacties op “Massaal ziek door de hitte?

  1. dutch greyhound

    als het mooi weer is om aan een water te liggen zonnen meld ik me in de regel wel twee of drie dagen ziek.
    ik woon in belgie en werk in nederland en de belgische dokter geeft je gewoon een briefje mee dat je een aantal dagen arbeidsongeschikt bent.
    een prachtig systeem geen enkele arbodienst in nederland kan er iets tegen doen, immers de dokter die je consulteerd geeft een verklaring af.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Roland Klaverstijn

    Zo kan het ook dus. Ik snap het natuurlijk wel, maar of het helemaal in de haak is… Je hebt toch ok vakantiedagen die je op kunt nemen?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Nick

    Je kan eigenlijk alleen maar hopen voor deze werknemers dat ze op het strand liggen danwel ergens anders verkoeling zoeken in deze extreme omstandigheden. Positief bij-effect: Goede manier om (thuis en op kantoor)water en electriciteit te besparen, zodat na een periode van rust de economie weer op volle toeren kan draaien!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.