Bijstandstoerisme onmogelijk gemaakt

In een artikel op elsevier.nl van oktober 2005 werd er voor het eerst over gerept dat het kabinet maatregelen overwoog om ‘bijstandstoerisme’ te voorkomen. Door een wijziging in de Europese regelgeving zouden namelijk alle inwoners van de EU met een geldig paspoort vanaf 1 mei van dit jaar drie maanden in een van de lidstaten mogen verblijven. Dat, zo was de verwachting van het kabinet, zou wel eens kunnen leiden tot een ongewenste toeloop naar ons land door mensen die (tijdelijk) een uitkering zouden claimen.

Hoe vaak dat ook daadwerkelijk gebeurd is, vermeld de historie niet. Maar het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid meldt vol trots op haar website ‘dat de gaten gedicht zijn nu ook de Eerste Kamer akkoord gegaan is met de voorgestelde wetswijziging’. De wijziging in de Bijstandswet bestaat uit een toevoeging dat mensen gedurende de ‘drie maanden termijn’ geen recht hebben op bijstand.
In krap negen maanden toch een aardig staaltje van doortastend optreden van De Geus c.s., nietwaar?

Lees ook:WIA-horror komt uit
Lees ook:Overheid ‘gul’ voor nabestaanden
Lees ook:Is een bestaan als zelfstandige de oplossing?
Lees ook:Om over na te denken: de macht van Beatrix
Lees ook:Vereenvoudiging regeling uitkeringsgerechtigden

Eén reactie op “Bijstandstoerisme onmogelijk gemaakt

  1. Smithc1

    You have an incredibly nice layout for your blog, i want it to utilize on my site also . dcddedfdcdegdbgf

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.