Categorie: "*Tips en advies"

Ontstress tip van de maand

Vijf tips voor als je op het punt staat op te geven. Als je aan het solliciteren bent, iets wilt veranderen of heel hard werkt om iets anders voor elkaar te krijgen, kom je soms op een punt dat je wilt opgeven. Het lijkt wel of alle energie die je erin stopt tot niets leidt. Wat kun je doen als je dat gevoel krijgt? Moet je opgeven of toch volhouden? Wat is een goede beslissing?
Lees eerst de vijf tips hieronder, daarna weet je vast veel beter wat in jouw situatie de beste oplossing is. Doorgaan of stoppen?

Ontstress-tip van de week

Haal die druk van de vakantieketel!!

Druk, druk, druk. Dat zijn voor velen de laatste dagen voor de vakantie. 'Dit moet af en oh ja, dat moet ook nog. En als het even kan wil ik die stapels nog op te ruimen papieren ook nog voor mijn vakantie weg werken, dan begin ik lekker met een opgeruimd bureau'. Herkenbaar? Gevolg is dat je gestresst aan je nog niet begonnen vakantie gaat beginnen.

Het kan ook anders. Jij bent echt in staat om meer ontspannen op vakantie te gaan.  Een kwestie van slim regelen.

Heb jij een rotbaan?

Niet alleen het salaris bepaalt of je een goede baan hebt . Ook de reistijd naar je werk telt mee. Gelukkig geeft de krapte op de arbeidsmarkt je de ruimte en vrijheid om te kiezen waar en voor wie je wilt werken.  Veel mensen zijn op zoek een nieuwe baan, al was het maar om meer te kunnen verdienen. De vraag is nu: aan welke eisen moet je volgende baan voldoen. Gaat het alleen maar om het geld of zijn nog andere factoren die de moeite waard zijn om mee te nemen in je beslissing? Met deze kleine test wordt het misschien net iets makkelijker om een goede keuze te kunnen maken.

Valkuilen bij ontslag

Heel vervelend als je het je overkomt, ontslag, maar het gebeurt nu eenmaal. Om wat voor reden dan ook, je werkgever wil je kwijt. Er kunnen zich situaties voordoen waarbij je het zelfs redelijk vind dat je werkgever voorstelt om een einde aan de dienstbetrekking te maken. Als dat al zo is, let er dan wel op dat je wettelijke rechten niet geschonden worden. Je hoeft, zeker als je bijvoorbeeld in een moeilijke (privé) situatie zit, niet alles klakkeloos over je heen te laten gaan. Een aantal tips.

Lieg je wel eens tijdens een sollicitatie?

Nou we het vanmorgen toch al over liegen hadden, kan er nog wel een leugenachtig berichtje bij. Hoe zit dat met sollicitanten? Liegen die wel eens tijdens hun sollicitatie? Stel, je leest een advertentie voor een baan die én heel leuk lijkt én die goed bij je past, maar je voldoet niet aan alle eisen. Wat doe je dan? De een kiest er voor niet te solliciteren en de ander denkt gewoon: 'Ik heb dan wel geen ervaring, maar ik leer het wel'. Bedenk: je hoeft niet altijd te liegen als je solliciteert voor een functie waarvoor je niet aan alle eisen voldoet, je kunt ook de waarheid spreken en de gok nemen.

Sollicitatiegesprek: een handleiding voor ondernemers

Op werkwijzer.blog bespreek ik over het algemeen zaken die te maken hebben met werknemers, alhoewel ook zzp- en uitkeringszaken aan de orde komen. Deze keer draai ik het om, en wil ik het hebben over de sollicitatiehandleidingen voor ondernemers die her en der op internet te vinden zijn. Ik heb daarnaar gezocht om dat ik er van uitging dat in die handleidingen interessante tips voor sollicitanten te vinden zouden zijn. Maar helaas, de creativiteit van het gemiddelde advies is onder de maat als je het mij vraagt. Weinig nieuws onder de zon, al wil ik u de belangrijkste ondernemerstips niet onthouden.

Werk aan de winkel en VACATURE

Mijn collega Lilian Roos, die de afgelopen drie maanden dit weblog onderhield, heeft zo'n last van klachten aan haar pols door het overvloedige tennissen en typen, dat zij al een tijdje niet meer toegekomen is aan het schrijven van berichten. Omdat het er niet naar uitziet dat hier op korte termijn verbetering in komt, heeft zij mij gevraagd om in ieder geval tijdelijk de honneurs waar te nemen.

Regisseer je e-mailverkeer

Ontstress-tip van de week

Hoe zou je het vinden als de postbode om de paar minuten aan je
brievenbus staat te rammelen, omdat hij weer een papieren brief komt
bezorgen? Dan zou hij erg inefficiënt werken. En voor jou zou het erg storend zijn.

Is dit min of meer vergelijkbaar met jouw e-mailverkeer? Daar is zeker wat aan te doen.

Haal meer voldoening uit je dag

Ontstress-tip van de week

"Belangrijke zaken mogen nooit afhankelijk zijn van onbelangrijke zaken", schreef Goethe ooit.

Ken je dat ook? Je bent net lekker begonnen aan een klus waar je je echt even goed voor moet concentreren en dan gaat de telefoon, je e-mail meldt dat er nieuwe berichten zijn en als klap op de vuurpijl komt je collega vragen of je een spoedklus kunt oppakken.