Af van secretaresse-imago én kinderwens

Loopbaanadvies van de week

Elke
week de reacties van loopbaancoaches op een loopbaanvraag. Deze week: ik kan niet doorgroeien bij mijn huidige werkgever en ik heb een kinderwens, zal ik blijven of doorsolliciteren?

Vraag:
"Ik ben 32 jaar en werk al negen jaar bij hetzelfde bedrijf. Ik begon als secretaresse en ben langzamerhand meer communicatiewerkzaamheden gaan uitvoeren. Hier heb ik ook cursussen voor gedaan. Maar ik ben nog steeds een secretaresse, die marketing en communicatie erbij doet, want ons bedrijf heeft daar geen speciale afdeling voor."

"Nu wil ik af van mijn secretaresse-imago, maar helaas is mijn werkgever niet van plan mijn functie uit te breiden. Hij vindt dat het bedrijf te klein is. Ik wil mij erg graag verder ontwikkelen en dat kan dus niet bij mijn huidige werkgever."

"Ik vind het moeilijk om nu na negen jaar weg te gaan, omdat ik ook een kinderwens heb. Gezien mijn leeftijd moet ik niet te lang meer wachten. Ik vind het ook not done om met een nieuwe uitdaging te beginnen en vervolgens binnen een jaar te moeten melden dat ik zwanger ben. De kans is dan groot dat ze mijn contract dan niet zullen verlengen."

"Als ik wacht met het zoeken van een nieuwe baan, kan ik mij niet verder ontwikkelen en is mijn diploma straks verouderd. Mijn werkgever heeft mijn opleiding betaald, dat wekte bij mij de verwachting dat er wel promotie in zou zitten. Ik heb wel salarisverhoging gehad, maar een functieverandering zit er niet in."

Advies van loopbaancoach Wouter Fontein:
"Ik zou gewoon naar een andere baan uitkijken, op een vacature waar je de kriebels van krijgt solliciteren en je niet laten leiden door angst vanwege een mogelijke zwangerschap in de toekomst. Kinderen krijgen is heel normaal. Binnen mijn loopbaan als P&O'er heb ik er altijd rekening mee gehouden dat vrouwen in de leeftijd dat ze kinderen kunnen krijgen dit veelal ook doen. Maar dat heeft nooit een rem gezet op het aannamebeleid."

"Er zijn ook voordelen wanneer vrouwen kinderen krijgen: de standvastigheid neemt toe en het jobhoppen vervlakt. Het lijkt mij heel naar om over vijf jaar tot de conclusie te komen dat jouw motivatie erg is vervlakt en je jouw ambitie niet hebt kunnen ontwikkelen. Wat is er leuker dan je te ontplooien in iets waar je erg veel zin in hebt?"

Advies van loopbaancoach Lia Kasteel:
"Je schrijft dat jouw huidige werkgever het perspectief waar jij naar op zoek bent niet gaat bieden. Daarmee heb je jouw vraag volgens mij zelf al beantwoord."

"Daarnaast laat je jouw kinderwens in de afweging meespelen. Dat kan ik me – als vrouw en moeder – wel voorstellen. Toch moet je dit wel in het juiste perspectief zien. Wouter geeft al voordelen aan. Ik wil daar nog aan toevoegen dat het nog onzeker is hoe snel je zwanger zult zijn. Willen is één, maar het worden is twee."

"Als je op een gegeven moment moeder bent, is het wel zo fijn dat je dan naar werk kunt gaan waarin je plezier hebt. Werk waar je de mogelijkheid hebt een andere kant van jezelf te uiten, in plaats van werk dat als een verplichting voelt."

"Voor welke van de twee opties je ook kiest: ga op zoek naar de mogelijkheden en niet naar onmogelijkheden."

Lees ook:
> Wat zeg ik over mijn gezondheid bij sollicitaties?
> Hoe vind ik als 62-jarige een baan?
> Mag ziekteverzuim mijn beoordeling beïnvloeden?

De bovenstaande vraag en het advies zijn een verkorte weergave van de teksten op Loopbaanadvies.net. Ze zijn met toestemming opgenomen. Lees hier de volledige teksten.

Lees ook:Mag ziekteverzuim mijn beoordeling beïnvloeden?
Lees ook:Wat zeg ik over mijn gezondheid bij sollicitaties?
Lees ook:Hoe vind ik als 62-jarige een baan?
Lees ook:Looppbaanadvies van de week
Lees ook:Solliciteren zonder dat je baas het weet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.