Categorie: "Managers"

Zo zit het bedrijfsleven écht in elkaar…

Een man in een luchtballon is verdwaald. Hij zakt wat en ziet een vrouw op de begane grond lopen. Hij roept haar toe: "Ik heb vrienden van mij beloofd hen over een uur ergens te ontmoeten, maar ik heb géén idee waar ik ben". De vrouw roept terug: "U bevindt zich in een ballon op ongeveer tien meter boven de begane grond. U zit tussen de 51 en de 52 graden 
noorderbreedte en tussen de 5 en 6 graden westerlengte". 
"U bent informaticus", zegt de man. 
"Inderdaad, hoe weet u dat?" vraagt de vrouw. "Wel", zegt de man, "U hebt mij een technisch perfecte uitleg gegeven, maar ik weet niet wat ik met die informatie moet doen en heb nog steeds geen idee waar ik me bevind. In alle eerlijkheid, u hebt me niet veel geholpen, en u hebt mij bovendien nog eens kostbare tijd doen verliezen". 
"En u bent manager neem ik aan?" antwoordt de vrouw. 
"Klopt, hoe weet u dat?" 
Wel, u weet niet waar u zich bevindt, noch waar u naartoe moet. Een grote massa lucht heeft u gebracht waar u nu bent. U hebt een belofte gedaan waarvan u geen idee had hoe u die moet nakomen en u verwacht dat de mensen die onder u staan, uw problemen oplossen.  Het feit is dat u nog steeds in dezelfde situatie zit als vijf minuten geleden, alleen is het nu ineens mijn fout!!!!

Mannelijke manager liegt beter (en vooral ook makkelijker)

De mannelijke manager heeft er minder moeite mee om te liegen dan zijn vrouwelijke collega. Mannelijke leidinggevenden zijn ook betere leugenaars dan hun vrouwelijke collega's. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek onder 3.000 jonge hoogopgeleide Nederlanders, van wie de helft een leidinggevende functie heeft. Zo hebben liegende managers er minder moeite mee je recht in de ogen te blijven kijken dan hun vrouwelijke collega's.

Werk aan de winkel en VACATURE

Mijn collega Lilian Roos, die de afgelopen drie maanden dit weblog onderhield, heeft zo'n last van klachten aan haar pols door het overvloedige tennissen en typen, dat zij al een tijdje niet meer toegekomen is aan het schrijven van berichten. Omdat het er niet naar uitziet dat hier op korte termijn verbetering in komt, heeft zij mij gevraagd om in ieder geval tijdelijk de honneurs waar te nemen.

Flinke stijging topinkomens

Het inkomen van topbestuurders bij grote bedrijven steeg vorig jaar met 23 procent naar gemiddeld vier miljoen euro. Dit terwijl het salaris van de gemiddelde werknemer met slechts 2 tot 3,5 steeg.

‘Werknemer moet ziekteverzuim zelf betalen’

Wintersporters die met een blessure terugkomen van vakantie of mensen die van een keukentrapje zijn gevallen, worden in de toekomst niet meer doorbetaald door de werkgever. Tenminste, als het aan MKB Nederland ligt.

De brancheorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf wil dat de verantwoordelijkheid eerlijk wordt verdeeld.

GRATIS de laatste nieuwtjes in je mailbox

Wil je automatisch op de hoogte blijven van nieuws, informatie en tips rondom werk? Dan hoef je deze website nooit meer op te zoeken, en achterstallig leesvoer inhalen is ook verleden tijd.

Vul rechtsonder in de navigatie bij 'Updates in e-mail' je e-mailadres in. Je ontvangt dan elke dag de nieuwsberichten automatisch in je mailbox. Nadat je het adres hebt ingevoerd, krijg je een bevestigingsakkoord in je mailbox. Vergeet deze niet te activeren. En let op: hij kan in je spambox terechtkomen.

.