Mannelijke manager liegt beter (en vooral ook makkelijker)

De mannelijke manager heeft er minder moeite mee om te liegen dan zijn vrouwelijke collega. Mannelijke leidinggevenden zijn ook betere leugenaars dan hun vrouwelijke collega's. Dat blijkt uit Nederlands onderzoek onder 3.000 jonge hoogopgeleide Nederlanders, van wie de helft een leidinggevende functie heeft. Zo hebben liegende managers er minder moeite mee je recht in de ogen te blijven kijken dan hun vrouwelijke collega's.Over het algemeen zijn mannelijke managers ook egoïstischer dan hun vrouwelijke tegenhangers, stellen de onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit van Tilburg. De moraal van mannen is soepeler, ze dichten zichzelf meer macht toe dan vrouwen op hetzelfde niveau en denken een grotere invloed te hebben op de loonsverhogingen van hun medewerkers. Vooral die 'moraal' die soepeler is, is dat soms om anderen medeplichtig te maken aan hun eigen gesjoemel? Onder het motto dat 'de boter op mijn hoofd minder opvalt' als iedereen met ene klodder op de kop rond loopt. Dat werk dus…

Lees ook:Verschil tussen allochtone en autochtone ondernemers
Lees ook:Integriteit bepaalt werkplezier
Lees ook:Zijn werkgevers te goed van vertrouwen?
Lees ook:Afvalputje van de afdeling
Lees ook:Vrouwen krijgen nog lang minder salaris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.