Weinig zelfvertrouwen onder top-vrouwen

Slechts 35 procent van de Nederlandse top-vrouwen van grote en middelgrote bedrijven verwacht over de vaardigheden te beschikken om in toekomst succesvol te zijn in hun werk. Onder de mannen heeft 46 procent dat vertrouwen in zichzelf.

Dat blijkt uit een wereldwijd online onderzoek van dienstverlener Accenture. Aan het onderzoek namen wereldwijd ruim vierduizend respondenten deel, minstens tweehonderd per land.

Accenture onderzocht in hoeverre respondenten bekend zijn met de nieuwe manier van werken die in de toekomst van hen worden gevraagd.

China, India en Brazilië
In andere landen en werelddelen oordeelt gemiddeld 43 procent van de vrouwen positief over de eigen capaciteiten. In jonge economieën zoals China (68%), India (61%) en Brazilië (63%) zijn vrouwen veel positiever over het voorbereid zijn op toekomstig succes in werk en carrière.

Verschillende talen
Het onderzoek richtte zich op de beheersing van nieuwe vaardigheden, zoals flexibiliteit en aanpassingsvermogen, netwerken, sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid, internationale vaardigheden, zoals het spreken van verschillende talen, het gebruik van technologische toepassingen en het omgaan met diversiteit, zoals met andere culturen.

> Lees hier het persbericht

Lees ook:Mannen verdienen meer: vrouwen doe er wat aan!
Lees ook:Weinige vrouwen aan de top vaak andere nationaliteit
Lees ook:Vraag naar flexibel werk is groter dan aanbod
Lees ook:Universiteiten willen meer vrouwen in de wetenschap
Lees ook:Vrouwen moeten zelf harder vechten voor carrière

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.