Minder mensen denken aan vervroegd pensioen

Vorig jaar dacht bijna dertig procent van de 45-plussers met werken te kunnen stoppen voor ze 65 zouden worden. Dat is een een flinke daling, want in 2005 oriënteerde zich nog 45 procent van deze werkenden op een vervroegd pensioen.

Geld is voor ouderen de belangrijkste reden om door te werken. Hoger pensioen en hoger salaris prikkelen werknemers veel meer om het pensioen uit te stellen dan scholing, mentortaken, meer verantwoordelijkheden of minder fysieke arbeid. Zo blijkt uit het onderzoek 'Werkt grijs door?' van minister Donner van Sociale Zaken.

Volgens Donner is er sprake van een positieve ontwikkeling in de manier waarop werkgevers en werknemers aankijken tegen langer doorwerken, maar is een verdere cultuuromslag nog wel nodig om de gevolgen van de vergrijzing op te vangen. Zo wees Donner tijdens een Kamerdebat over het ouderenbeleid op het gevaar van allerlei ontziemaatregelen. Volgens hem zorgen speciale regelingen, zoals extra verlof en hogere ontslagvergoedingen, ervoor dat ouderen door werkgevers als te duur worden ervaren. (Bron: Nu.nl en Trouw)

> Lees hier het rapport 'Werkt grijs door?'

Lees ook:Langer werken wordt straks een recht
Lees ook:Vraag naar flexibel werk is groter dan aanbod
Lees ook:Meer oudere vrouwen zijn gaan werken
Lees ook:Wajong op de schop: zoveelste fiasco in zicht
Lees ook:Ontslagrecht blijft bron van conflict in kabinet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.