Vraag naar flexibel werk is groter dan aanbod

94 procent van de Europeanen zou graag flexibel werken, terwijl slechts 17 procent van de Europese bedrijven die mogelijkheid biedt. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Avaya, een leverancier van communicatienetwerken en -diensten voor de zakelijke markt. Ongeveer één op de drie Europese werknemers (31 procent) zou zeker van baan veranderen als hij/zij geen toegang zou hebben tot flexibele werkomstandigheden, en 47 procent zou dit overwegen. Aangezien slechts 17 procent van de Europese bedrijven al zijn medewerkers de mogelijkheid biedt dagelijks flexibel te werken, missen veel ondernemingen zo een groot concurrentievoordeel, meent het onderzoek.

94 procent van de Europeanen zou graag flexibel werken, maar dat blijkt niet alleen om de jongere generatie te gaan. 78 procent van de respondenten blijkt bereid na zijn pensioen te blijven werken als zijn werkgever daar flexibele opties voor zou bieden. In de praktijk draagt dit bij tot het behoud van interne kennis en ervaring, stellen de onderzoekers. Eventueel gebrek aan vaardigheden bij de jonge generatie is zo eenvoudig op te vangen.

Lees ook:Werknemer geeft voorkeur aan klein bedrijf
Lees ook:Oudere werknemers missen uitdaging
Lees ook:Minder mensen denken aan vervroegd pensioen
Lees ook:Weinige vrouwen aan de top vaak andere nationaliteit
Lees ook:Langer werken wordt straks een recht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.