Flinke toename jongeren met uitkering stoppen

Donner heeft opnieuw een tipje van de sluier gelicht hoe hij de enorme groei van jonggehandicapten met een Wajong-uitkering wil stoppen. De minister wil de definitieve keuring voor de uitkeringen verschuiven naar 27 jaar. Nu worden de jongeren al op hun achttiende definitief gekeurd.

Dit zei de minister op het Nederlands Congres Volksgezondheid in Groningen. In mei maakt hij het volledige pakket maatregelen bekend. Eerder berichtte Donner dat hij volgend jaar vijftig miljoen euro extra wil besteden om het aantal Wajongers terug te dringen.

De groei van Wajongers is nu 15.000 per jaar. Op dit moment zijn er 170.000 Wajongers. Als het zo doorgaat dreigt de komende jaren een toename tot een aantal tussen de 450.000 en 700.000 uitkeringsgerechtigde jongeren, zo stelde Donner in Groningen.

Lees ook:
> ‘Miljarden voor reïntegratie verdwenen’
> Ziekteverzuim binnen gezondheidszorg stijgt
> Plannen om aantal Wajongers terug te dringen

Lees ook:Plannen om aantal Wajongers terug te dringen
Lees ook:Wajong op de schop: zoveelste fiasco in zicht
Lees ook:Langer werken wordt straks een recht
Lees ook:Wie wordt er wijs uit de werkloosheidscijfers?
Lees ook:Ontslagrecht blijft bron van conflict in kabinet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.