Raadsleden e-mailen en internetten een dag per week

Op het werk worden we doodgegooid met e-mails. En via internet de nieuwste ontwikkelingen volgen is voor steeds meer werknemers een van de standaard werkzaamheden. Ook raadsleden moeten een gigantische digitale stroom verwerken. Om hun werk als volksvertegenwoordiger goed te kunnen doen, e-mailen en internetten ze bijna een werkdag per week.

Dat blijkt uit onderzoek van VNG Magazine naar het internetgebruik door raadsleden. Aan het onderzoek hebben ruim tweehonderd raadsleden meegedaan.

Onmisbaar
Internet is een onmisbaar medium voor raadsleden. Slechts twee van de respondenten geven aan daar nauwelijks of geen gebruik van te maken. Eén raadslid zegt zelfs 25 uur per week het internet te raadplegen voor het werk als raadslid.

De raadsleden schatten verder dat zij gemiddeld vijftig e-mails per week krijgen die met hun werk als volksvertegenwoordiger te maken hebben. Eén raadslid zegt wekelijks ‘ongeveer vierhonderd’ mails te verwerken. Ook zijn er twee die beweren slechts één mailtje per week te ontvangen.

Lees ook:
> Geen slaaf meer van je inbox
> Ziek melden via internet zorgt voor minder verzuim
> Met Hyves of weblog indruk maken op werkgever

Lees ook:Weinige vrouwen aan de top vaak andere nationaliteit
Lees ook:Slapen op kosten van de baas
Lees ook:Weinig zelfvertrouwen onder top-vrouwen
Lees ook:Geen slaaf meer van je inbox
Lees ook:Ontstress-tip van de week

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.