Acteur Roeland Fernhout over burn-out

Een paar jaar geleden zat hij er plotseling doorheen: burn-out. Middenin een tournee. “Ik was alleen maar bezig met spelen, werd niet meer gevoed door dingen die ik daarnaast deed, want daar had ik geen tijd voor”, vertelt acteur Roeland Fernhout aan tijdschrift Carp.

Fernhout is in veel Nederlandse speelfilms te zien en werkt al een aantal jaar voor Toneelgroep Amsterdam. Inmiddels kennen we hem allemaal via RTL Travel. En de gayband Bearforce1, die Fernhout bij wijze van grap oprichtte, werd een enorm succes. Kortom, hij lijkt onvermoeibaar. Toch stortte hij een paar jaar geleden in.

'Nee' zeggen
Fernhout sliep zes weken onafgebroken. Sindsdien zegt hij gemakkelijker ‘nee’ op aanbiedingen, vertelt hij in een interview met Carp.

Leegte, vermoeidheid en onrust
Je zou verwachten dat alle dingen waar hij zich nu mee bezighoudt hem opnieuw zullen opbreken. Maar juist de mogelijkheid om ander werk te gaan doen naast het acteren, hielp hem over gevoelens van leegte, vermoeidheid en onrust heen.

“RTL Travel kwam precies op het juiste moment”, vertelt Fernhout in het interview. “Reizen bleek de sleutel. Door het reizen voelde ik me niet meer opgesloten in het theater.”

Lees ook:
> Ook kinderen burn-out?
> Ziek melden via internet zorgt voor minder verzuim
> Vrouwen moeten vaker surfen op internet tijdens werk

Lees ook:Ook kinderen burn-out?
Lees ook:Boerderijwerk tegen burn-out
Lees ook:Zesjarige krijgt flinke belastingaanslag
Lees ook:Ontslagrecht blijft bron van conflict in kabinet
Lees ook:Baan scoren doe je vooral op internet (of niet?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.