Reïntegratie loont

Als je het puur financieel bekijkt, loont het om te investeren in reïntegratie. ‘Zet meer in op zieke en deels gehandicapte werknemers, riep minister De Geus tegen werkgevers en verzekeraars bij de aanbieding van een SEO Economisch Onderzoek tijdens de conferentie ‘Investeren in mensen loont’.

Foto: Balkenende als gehandicapte in een wandelwagentje. Hoe zou hij zich (maatschappelijk) voelen?

Minister De Geus (Werkgelegenheid) toonde zich tevreden met de uitkomsten van het onderzoek. Een investering van 700 miljoen euro in reïntegratie trajecten voor werklozen, bijstandsgerechtigden en deels arbeids gehandicapten, levert een maatschappelijk rendement op van meer dan een miljard euro. ‘Dus het loont’ was de conclusie van De Geus. Tweeduizend euro aan een integratietraject levert de werkgever bijna 8 duizend euro op. Geweldig. Nu nog een werknemer vinden die er blij mee is…

Lees ook:Oudere werkloze is kansloos
Lees ook:Wajong op de schop: zoveelste fiasco in zicht
Lees ook:Vijftig+: geen opleiding meer waard
Lees ook:Plannen om aantal Wajongers terug te dringen
Lees ook:Is een bestaan als zelfstandige de oplossing?

Eén reactie op “Reïntegratie loont

  1. Jo

    Het klinkt heel leuk en aardig allemaal, ik heb op dit moment een volledige Wajong-uitkering, nou is het zo dat er voor mensen die voor 1-1-2010 in de Wajong terecht zijn gekomen slechts 1x een IRO-traject vergoedt krijgen, die heb ik dus al eens doorlopen, ik zit al vanaf 2000 in de Wajong, en ik wil graag een opleiding volgen tot Sportinstructeur,…… zeeer kleine kans dat ik deze opleiding vergoedt krijg.
    Ik wil heel graag werken maar men biedt ook 0,0 mogelijkheden!!!! En zeker nu de Wajong op de schop gaat, wat biedt dit florisante kabinet dan voor alternatief?? Juist een betaan achter de geraniums, als je die nog enigszins kan betalen, met een beetje geluk blijft de Wajong, anders kunnen de geraniums ook de prullebak in omdat ze niet verkocht worden!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.