Geen kerstfeest vanwege allochtone collega’s

Bij het GVB in Amsterdam-Noord is beroering ontstaan over de viering van het kerstfeest. De vestigingsdirectie weigert tot woede van het personeel om de grote zaal in de garage dit jaar ter beschikking te stellen voor het kerstfeest dat al een halve eeuw wordt gevierd. Volgens de personeelsvereniging VTN vindt de directie 'de multiculturele vertegenwoordiging' op het huidige kerstfeest 'eenzijdig'. De directie zou in plaats daarvan 'een algemeen multicultureel feest' willen geven. De woordvoerder van het GVB ontkent dat de andere opzet van het feest iets te maken heeft met de moslims onder de ongeveer 400 personeelsleden. VTN op haar beurt bestempelt de woorden van de woordvoerder als onzin. Let op, er zit een adder onder het gras van deze 'opruiende', Telegraaf-achtige kop…Het is een interessant probleem omdat in de nabije toekomst steeds meer bedrijven met dergelijke afwegingen te maken zullen krijgen. Het aantal allochtone arbeidskrachten neemt nu eenmaal toe, dus zal er vaker discussie ontstaan over Christelijke feestdagen en andere festiviteiten. Wel of niet Kerst vieren is er een voorbeeld van, maar Sinterklaas zit dan ook op de wip natuurlijk. Mijns inziens is het slechtste wat je kunt bedenken, het afschaffen van tradities zoals de viering van het kerstfeest. Een veel betere oplossing lijkt mij om naast het één, iets anders te bedenken en te vieren. En laat het vervolgens aan de individuele werknemers over naar welk feest ze gaan…

Overigens speelt er bij het GVB een conflict tussen de personeelsvereniging en de directie dat verder gaat dan alleen de viering van het kerstfeest. Volgens de VTN wordt zij in haar taken belemmerd door maatregelen van de directie. Zo zou de directie niet langer bussen beschikbaar stellen voor de personeelsuitjes en geeft zij geen namen meer door van zieke werknemers – aan wie altijd een fruitmand werd verstuurd. En de VTN mag ook geen recepties meer organiseren voor vertrekkende en jubilerende werknemers. Mar ja, dat 'bekt' toch allemaal minder lekker en trekt minder de aandacht dan de kop boven dit bericht waarmee de VTN naar buiten is getreden!

Lees ook:Belasting vertrouwt op onderbuikgevoel
Lees ook:Grootste sollicitatieblunders
Lees ook:Werklozen weigeren ‘dwangarbeid’
Lees ook:Personeel postkantoor gaat onzekere periode tegemoet
Lees ook:Groot tekort aan arbeidskrachten in Limburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.