Grootste sollicitatieblunders

Een kandidaat die tijdens een sollicitatie in slaap valt of zijn driftig blaffende hond heeft meegenomen. Je kunt het zo gek niet bedenken of een HR-manager met wat jaartjes ervaring heeft het meegemaakt tijdens een sollicitatiegesprek.

JobbingMall.nl ondervroeg ruim vierhonderd werkgevers over hun meest vreemde ervaringen.

Een kandidaat was zo ontevreden over het sollicitatiegesprek dat hij nadien een klachtenbrief stuurde naar het bedrijf. Een andere kandidaat vroeg een hoger salaris, vanwege het invoeren van de euro.

Even bellen
Ook wil het wel eens gebeuren dat een kandidaat tijdens het sollicitatiegesprek zonder iets te zeggen even wegloopt om een telefoontje te beantwoorden.

Een van de ondervraagde recruiters ontving een sollicitant die hem vervolgens vertelde waar hij moest gaan zitten. Een andere onstuimige kandidaat moest fysiek worden worden verwijderd na ongepaste opmerkingen en dreigend handgemeen.

Ongeïnteresseerd
De grootste fout die je als sollicitant kunt maken, is ongeïnteresseerd overkomen tijdens het gesprek, zo blijkt uit het onderzoek. Maar liefst 73 procent van de ondervraagde recruiters gaf aan onverschillige kandidaten het meest storend te vinden.

Andere veel gemaakte misstappen volgens werkgevers zijn arrogant overkomen (54 procent) en je negatief uitlaten over vorige of huidige werkgevers (46 procent).

Goede voorbereiding
Het meest voorspelbare, maar toch vaak in de wind geslagen advies voor een succesvolle sollicitatie schuilt nog altijd in een gedegen voorbereiding.

Lees ook:
> Knutselen met je cv: er kan meer dan je denkt
> Werkervaring opdoen zonder te solliciteren
> Tips voor solliciterende Hyvers
> Meer verdienen? Ga bij een vereniging!
> Jongeren willen geen baan via Hyves of LinkedIn

Lees ook:Meer controle op sollicitanten
Lees ook:Tips voor solliciterende Hyvers
Lees ook:Solliciteren zonder dat je baas het weet
Lees ook:Zwanger? Dan is daar het gat van de deur…
Lees ook:Werkgever met syndroom van Down

Eén reactie op “Grootste sollicitatieblunders

  1. henry nieuwenhuizen

    Het onderzoek van StepStone is inmiddels op veel websites en weblogs aangehaald en uit de vele reacties daarop blijkt dat zowel van de zijde van de sollicitant alsook vanuit de werkgever wel een betere voorbeiding en wat meer zorgvuldigheid mag worden verwacht.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.