Personeel postkantoor gaat onzekere periode tegemoet

Het postbedrijf TNT en bankconcern ING sluiten 250 traditionele postkantoren. Daarbij gaan 1850 banen verloren. De banen verdwijnen in de komende vijf jaar.

TNT en ING willen gedwongen ontslag tot het minimum beperken, heeft directielid Bart Schlatmann van ING gezegd. Het aantal postkantoren werd de laatste jaren al teruggebracht van ruim tweeduizend vestigingen naar de huidige 250.

ING reserveert een bedrag van 87 miljoen euro om de afvloeiing van het personeel te betalen. Volgens een woordvoerder van vakbond CNV Dienstenbond zal TNT ongeveer ook zo'n bedrag beschikbaar stellen. "Dit is een zeer moeilijke boodschap voor de mensen”, zei de woordvoerder van CNV. “Ze gaan een totaal onzekere periode tegemoet in de komende vijf jaar. We zullen proberen gedwongen ontslag te voorkomen.”

Geschokt
De vakbond BVPP, naar eigen zeggen de grootste vakbond binnen Postkantoren BV, is geschokt door de sluiting van de postkantoren. "Deze maatregel komt als een donderslag bij heldere hemel", aldus de bond.

ING bouwt de komende jaren, zoals eerder bekendgemaakt, vestigingen van de Postbank om tot ING-kantoren. Het gaat om 283 vestigingen. Het bedrijf trekt voor deze operatie 175 miljoen euro uit. Eerder werd al bekend dat met het verdwijnen van het merk Postbank in totaal 2500 banen verloren gaan. (Bron: Nu.nl)

Lees ook:Staking postkantoren niet indrukwekkend
Lees ook:Burgers verklikken uitkeringsfraude steeds vaker
Lees ook:Rechercheurs sporen 200 miljoen aan fraude op
Lees ook:Rechter dwingt Aldi om werkdruk te onderzoeken
Lees ook:Werknemers postkantoren geen reden om te treuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.