Werkomstandigheden thuiszorg verbeterd

De werkomstandig- heden in de thuiszorg zijn sterk verbeterd, jubelt het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een persbericht. Mooi is dat. Honderdenzestig organisaties zijn gecontroleerd en vergeleken met de situatie in 1999 is er sprake van substantiële verbetering. Maar… tien procent van de organisaties voor thuiszorg doet veel te weinig aan het voorkomen van ziekte en arbeidsongeschiktheid. In Nederland zijn ruim tweehonderd organisaties actief in de thuiszorg, dus mijn conclusie uit het onderzoek zou zijn dat het bij ruim twintig bedrijven nog steeds niet in orde is. Kwestie van hoe je er tegen aan kijkt.

Werken in de thuiszorg is een zwaar beroep. Niet alleen vanwege de lichamelijke arbeid (tillen bijvoorbeeld) maar ook psychisch. Niet alleen het leed van anderen tikt aan, maar ook de agressie van (ontevreden) cliënten en het bij nacht en ontij bezoeken van die cliënten – vaak in onveilige buurten hakt er in.

De limit is wat mij betreft dat het ministerie tot de conclusie komt dat de Arbeidsinspectie voorlopig niet meer hoeft te controleren in deze sector. Tien procent van de organisaties die veel te weinig doet aan preventie is blijkbaar acceptabel. Als tien procent van de organisaties overeenkomt met tien procent van het aantal werknemers (210.000!), kunnen dus 21.000 werknemers ‘in de stront’ zakken. Waarvan akte.

Lees ook:Trouwe werknemer grootste dief
Lees ook:Geen diploma, geen werk
Lees ook:Oudere werkloze is kansloos
Lees ook:Agressie tegen medewerkers Sociale Diensten
Lees ook:Staking postkantoren niet indrukwekkend

Eén reactie op “Werkomstandigheden thuiszorg verbeterd

  1. Theo

    De werkomstandig- heden in de thuiszorg zijn sterk verbeterd, Nou ik denk het niet iedereen wordt ontslagen
    Nou nou wat is het beter gegaan en het land van de regels
    Ik kan er wel om janken wat een troep is het in de zorg en ik kan het weten ik werk er en ik moet ook weg hoor want ik wordt vervangen zit in de zorg a en nu komt er een schoonmaak bedrijf
    Nou je ziet wel het is een troep !

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.