‘Onderwijs en arbeidsmarkt beter afstemmen’

Onderwijs en arbeidsmarkt moeten beter op elkaar worden afgestemd. Dat kan door leerlingen in het voortgezet onderwijs beter te begeleiden bij hun keuze voor studie of beroep.

Dat stelt de Raad voor Werk en Inkomen (RWI). De arbeidsmarkt heeft behoefte aan een betere begeleiding van leerlingen in het voortgezet onderwijs bij het maken van een keuze voor studie of beroep, meent de raad.

Meer dan diploma
Leerlingen moeten volgens de RWI ook bijtijds en intensiever in contact komen met vervolgopleidingen en de beroepspraktijk. Belangrijk voor een verbetering van de studie- en beroepskeuze is dat scholen verder kijken dan het laten slagen van hun leerlingen voor het einddiploma.

Door bijvoorbeeld de prestaties van hun voormalige leerlingen in het vervolgonderwijs te volgen, kunnen de scholen hun loopbaanoriëntatie verbeteren, adviseert de RWI.

Personeelstekort
De RWI wil dat op deze manier schooluitval wordt voorkomen, de startpositie van gediplomeerden op de arbeidsmarkt verbetert en personeelstekorten worden bestreden.

De partijen in de RWI – werkgeversorganisaties, vakbonden en gemeenten – vinden dat ook zijzelf een steentje moeten bijdragen om het arbeidsmarktperspectief beter op het netvlies van de onderwijsprofessionals en de leerlingen te krijgen.

> Lees hier het persbericht

Lees ook:‘Nepartsen’ voeren ook UWV keuringen uit
Lees ook:Minder Nederlanders worden ‘bijgespijkerd’
Lees ook:Jongste werknemers krijgen geen minimumloon
Lees ook:Economische schade door onvervulde vacatures
Lees ook:Meeste stagiairs weigeren aangeboden baan

Eén reactie op “‘Onderwijs en arbeidsmarkt beter afstemmen’

  1. Studenttrace

    Ga voor carrierebegeleiding, studieadvies, gratis trainingen en een verscheidenheid aan startersvacatures, bijbanen, traineeships en business-courses naar http://www.studenttrace.nl!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.