Meeste stagiairs weigeren aangeboden baan

Een opmerkelijk bericht van de nieuwssite Nu.nl. Ruim een derde van de stagiairs krijgt na een stage een baan aangeboden bij het bedrijf waar ze stage hebben gelopen. Slechts 20% gaat op het aanbod in, zo blijkt uit de Stage Monitor van Mei 2008.Bij nadere bestudering van de onderzoeksgegevens blijkt dit bericht toch iets minder opmerkelijk: de meeste stagiairs studeren nog en willen hun studie eerst afmaken. Logisch lijkt me. Van de MBO studenten die tijdens hun stage een baan aangeboden krijgen, hapt overigens 37% toe.
De meeste stagiairs willen eerst hun opleiding afmaken of nog verder leren. Dat geldt vooral voor hbo-studenten. Van de mbo'ers neemt ruim 37 procent een aangeboden baan aan. 


Mij lijkt het ook niet zo slim van werkgevers om hun stagiaires in een vroeg stadium van hun studie een baan ana te bieden. Volgens mij kun je ze beter blijven volgen en contact houden. Als ze eenmaal klaar zijn, heb je er veel meer aan…

Lees ook:Technische starter wil groeien en leidinggeven
Lees ook:Allochtonen niet welkom voor een stage
Lees ook:Jongeren willen geen baan via Hyves of LinkedIn
Lees ook:Kom op met die stageplek!
Lees ook:Het einde van de bijstand? (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.