WAO: de adder onder het gras

Heel lang is er over gesteggeld. Als de instroom in de WAO/WIA minder zou zijn dan 25.000 mensen op jaarbasis, zou de hoogte van de uitkering voor volledig (80-100%) arbeidsongeschikten naar 75% gaan (i,p.v, 70%). Nou, de kogel is door de kerk. Het gaat, eerder dan voorgenomen, ook gebeuren. Maar Balkenende zou Balkenende niet zijn als er niet alsnog een adder onder het gras zou zitten. Benieuwd?

Met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2006 gaat de uitkering voor volledig arbeidsongeschikten omhoog van 70 naar 75%. Hiermee doet het kabinet of zij zich ook houdt aan de afspraken met de vakbonden. Maar… tatatadera.. de aap uit de mouw, het konijn uit de hoge hoed … dat geldt alleen voor NIEUWE GEVALLEN. Mensen die nu volledig afgekeurd zijn en een WAO-uitkering ontvangen, krijgen de verhoging niet. Ook mensen met een WAO-uitkering die herkeurd worden en (opnieuw) volledig worden afgekeurd, krijgen nog de uitkering van 70 procent. Ik bedoel maar, ik houd mij aan mijn afspraken – maar niet heus. Fluit maar naar je centen. Je bent gewoon te vroeg arbeidsongeschikt geraakt!

Lees ook:Gelijke monniken, gelijke kappen
Lees ook:Overheid ‘gul’ voor nabestaanden
Lees ook:FNV is ongeduldig over aanpassingen WIA
Lees ook:Vereenvoudiging regeling uitkeringsgerechtigden
Lees ook:Cijfers arbeidsongeschiktheid tonen verschillen

36 reacties op “WAO: de adder onder het gras

  1. harry

    zo denk ik er dus ook over die rotzakken hebben ons zo dus altijd weer opnieuw bij de benen ik ben in januari van dit jaar bij de herkeuring op nieuw voor 80-100% afgekeurd nu dus definitief maar meedelen bij de verhoging ho maar waarom zijn WAOers zoals ik minder dan de nieuwe gevallen ik hoop dat dit Balkenende ten val brengt met zijn goedkope beloftes bah wat een a-sociaal mens is hij toch met z’n uitgestreken kop en dan ook nog zeggen dat ie voor alle mensen opkomt pfffff niet dus gewoon een ordinaire oplichter en anders niks

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sija Segaar-Westbroek

    Waarom zou mijn man niet in aanmerking komen voor een verhoging van zijn WAO uitkering? Hij zit vanaf 1987 in de WAO en heeft dus 70% van het salaris uit die tijd, de indexering die daarop is toegepast, loopt ver achter op het prijsniveau van vandaag. Een extra 5% is niet eens voldoende om op peil te komen. De uitkering is precies genoeg voor de gestegen vaste lasten, ik MOET werken om het eten te kunnen betalen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Roland Klaverstijn

    Uw man komt niet in aanmerking voor de verhoging van70 naar 75% van zijn WAO uitkering, omdat het verhoogde percentage uitsluitend geldt voor NIEUWE gevallen van na 1 januari 2006. Uw man had het ‘gewoon’ nog iets langer moeten volhouden, namelijk zo’n jaar 19: dan had ie nu wel 75% gekregen…’Oneerlijk en triest, dat wel, maar helaas, pindakaas!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Johannes

    maar verandert dat nog in de toekomst? Gaan de volledige afgekeurde ouder WAO-ers straks ook naar 75%?
    Waarom hoor je trouwens de vakbonden hier helemaal niet over?

      /   Beantwoorden  / 
  5. Gast

    Omdat sinds jaar en dag een vakbond zich inzet voor werkenden ( en dan moeten ze ook nog lid zijn als het kan ) Bij mijn weten is er geen vakbond voor WAO’ers en zal ook niet worden opgericht doodeenvoudig omdat deze groep mensen geen geld hebben om de contributie te betalen. En dan maakt het niet uit hoelang je in het verleden wel gewerkt hebt. Groet, Gast

      /   Beantwoorden  / 
  6. Johannes

    Dan zijn het mooie asocialen die vakbonden! Schijnbaar zich inzetten voor de zwakkeren in de samenleving maar zich ondertussen alleen maar druk maken over werkenden.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Roland Klaverstijn

    Beste Jan,

    Het is triest als je 100% afgekeurd bent, want iedereen hoopt natuurlijk dat dat hem of haar nooit zal overkomen. Toch wil ik een kanttekening plaatsen bij je opmerking dat vakbonden niets meer doen voor hun leden die in de WAO zitten. De laatste jaren zijn er door de vakbeweging demonstraties georganiseerd (Handen af van de WAO)om de WAO regeling op peil te houden. Dat soort protesten was zowel voor bestaande WAO’ers als voor werknemers die er misschien ooit mee te maken krijgen. Maar is er eenmaal sprake van wetgeving, dan houdt de beïnvloeding van de vakbeweging op. Dan moeten ook zij lijdzaam toezien hoe het UWV de wettelijke regelingen uitvoert. Maar voor individuele (rechts-)hulp kunnen ook arbeidsongeschikten aankloppen bij hun bond.
    Dat daarmee de financiële positie van WAO’ers (en dus van jou) niet verbetert snap ik ook wel. Maar dat ligt denk ik niet aan de bonden…

    Trouwens, er is een organisatie die (arbeids-)gehandicapten met raad en daad terzijde staat om alle subsidieregelingen tot op de bodem uit te nutten. Kijk eens op mee.nl

      /   Beantwoorden  / 
  8. Roland Klaverstijn

    Beste Jan,

    Ik zie net dat ik per ongeluk jouw reactie verwijderd heb, met het plaatsen van mijn reactie daarop. Sorry. Zou je jouw opmerkingen nog een keer willen plaatsen?

    Dank.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Jan (WAO uitkering)

    Ik ben 10 jaar geleden voor 100% afgekeurd en zit dus in de oude WAO.
    Ik vind het zeer onrechtvaardig dat er met 2 maten gemeten wordt.
    Ik vind dat alle uikeringen naar 75 zouden moeten.
    We hebben al jarenlang ingeleverd en hebben die 5% hard nodig.
    Het is steeds moeilijker om financieel rond te komen vooral als je partner van 50 jaar altijd thuis voor de kinderen gezorgd heeft en lichamelijk niet meer in staat is te werken maar geen uitkering heeft omdat ze geen werkgever heeft gehad.
    Wij zijn dus aangewezen op die ene WAO uitkering.
    Ik vind dat er meer naar de schrijnende gevallen gekeken zou moeten worden.
    Ik ben ook altijd lid van de vakbond geweest en nu nog.
    Je hoeft als arbeidsongeschikte maar de halve contributie te betalen maar ze doen dan ook helemaal niets voor deze groep WAO-ers.
    Ik zou eigenlijk ook nog moeten sparen voor een AOW gat van 6 jaar maar waar moet je dat van betalen als je al jaren uitgeknepen wordt.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Roland Klaverstijn

    Jan, dank jewel. Voor de bezoekers: Jan zijn reactie is nummer 7, mijn reacties daarop nummer 8 en 9. In die volgorde dus lezen ajb.

      /   Beantwoorden  / 
  11. simon

    Snap er weinig van???
    Ik als wao,er ben pas weer herkeurd en weer voor de volle 100% afgekeurd..zo als wat ik er van begrijp kom ik dus , ook niet in aanmerking voor die 5%.
    Vroeger was de wao nog 80% van het laatst vediende loon , is toen verlaagd naar 70% omdat er te veel mensen in de wao waren.
    En nu kom ik ook al niet in aanmerking, dan lijkt het me rechtvaardige dat dan gewoon iederen op die 70% blijft.

    mvg simon

      /   Beantwoorden  / 
  12. cool

    dus wekrijgen na al die tres van herkeuringen
    en nog steeds voor 100% afgekeurdt er geen 5 % bij als oude zieke wao er gr norme en waarden balkende en geus weer hoor
    echt ik stem op de sp gewoon cda kan de pot op de meest aco partij die er maar is oude en zieke mensen hun geld af pakken en de mensen die goed gekeurdt zijn en nog steeds ziek zijn moeten de bijstand in en dan moeten ze daar weer voor gaan werken ziek of niet dat is gewoon afschafing van de ziekte wet dus norme en waarde me reet das gewoon stlen van arme en ziek mensen jan peter balelende

      /   Beantwoorden  / 
  13. Remus

    Misschien klinkt het een beetje stom maar kan iemand mij uitleggen wat de term 80-100% afgekeurd voor de wao eigenlijk inhoud.

    En is het mogelijk om een hypotheek aan te vragen als je voor 80-100% afgekeurd bent!

      /   Beantwoorden  / 
  14. Roland Klaverstijn

    Beste Remus,

    De afkeuringspercentages voor de WAO zijn gegroepeerd. Zo kun je voor 25 tot 35% afgekeurd worden of zijn en ook voor 80 tot 100%. Niet één arts en niet één arbeidsdeskundige is namelijk in staat om exact aan te geven voor hoeveel procent iemand niet meer in staat is arbeid te verrichten (bijvoorbeeld: 69%). De groep van mensen die valt in de categorie 80 tot 100% wordt geacht volledig arbeidsongeschikt te zijn.

    Wat je tweede vraag betreft: natuurlijk kun je met een WAO uitkering een hypotheek aanvragen en afsluiten. Banken zullen echter iets terughoudender zijn in het verlenen van een (hoge) hypotheek omdat WAO’ers hun uitkering niet meer zo heel erg zeker zijn nu er volop herkeuringen plaats vinden…

      /   Beantwoorden  / 
  15. Andries K. van der Heide

    Het is zo vlak voor de verkiezingen natuurlijk handig om te kunnen roepen dat je de wao verhoogd hebt van 70 naar 75%. Dat doet het altijd goed. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat duidelijk wordt dat het om slechts een hele kleine groep gaat. Ik heb het gemeld bij Nova en stel anderen voor om dat ook te doen. Andere tips om dit in de publiciteit te brengen hoor ik graag.

      /   Beantwoorden  / 
  16. John Visser

    Met kromme tenen (ook dat nog) lees ik de commentaren hierboven. Zelf, ben ik in mijn leven getroffen door zowel kanker als sinds 2 jaar een ernstige vorm van hartfalen waardoor mijn hart 2 x de normale omvang heeft. De gevolgen? Te veel om op te noemen en dus ben ik niet meer in staat te werken. Wij hebben ons huis in Nederland verkocht en zijn in verband met de klimatologische voordelen in zuid-Frankrijk gaan wonen. Ik ben 80/100% afgekeurd en heb dit nooit begrepen. Als je niet meer kan werken en dus duurzaam arbeidsongeschikt bent, dan ben naar mijn idee 100% arbeidsongeschikt. Dat alles is buiten erg kostbaar, triest genoeg. Het wordt allemaal wel heel erg triest als je door het (a)sociale systeem waar ik overigens 30 jaar veel aan betaald heb, ook nog eens financieel gestraft wordt met een inkomensval van maar liefst 30%. Het vervelende echter is dat het vlees bij de slager en het brood bij de bakker voor “ons soort mensen” niet 30% goedkoper zijn. Nee, als je duurzaam arbeidsongeschikt bent geworden, ben je meteen 2 keer ziek, fysiek en financieel. Ik noem het beleid van de politiek in deze onbehoorlijk, onfatsoenlijk en ongehoort. Duurzaam arbeidsongeschikt zijn is daarmee te vergelijken met een vorm van gevangenisstraf in vrijheid. Door de financiele beperkingen gevangen zijn in je eigen arbeidsongeschiktheid.

    Normen en waarden door de politiek met de mond beleden, wordt vervolgens vertaald in, de duurzaam arbeidsinvalide voor 30% uitkleden.

      /   Beantwoorden  / 
  17. Roland Klaverstijn

    De kromme tenen, John, snap ik niet helemaal. Volgens mij zijn het allemaal serieuze reacties. Dat neemt niet weg dat ik het volledig met je eens ben dat arbeidsinvaliden (zoals jij ze noemt) volledig worden uitgekleed en dat dat meer dan een schande is. En dan ben jij nog in de gelegenheid (geweest) om in een vriendelijker klimaat (in alle opzichten) je heil te zoeken…

      /   Beantwoorden  / 
  18. Anna

    Ik kan een boek schrijven over WAO, UWV, Arbo arts enz. problemen die mijn man en ik hebben meegemaakt.
    Vier jaar geleden bekend geworden dat hij longsarcoidose had, toen al vier jaar de deur plat gelopen bij de dokter, nee het zit tussen uw oren, twee jaar geleden in de WAO terecht gekomen.
    Alles wordt je afgenomen en niemand die voor je klaar staat, als een dweil uitgewrongen en dan die eik… van een Balkenbrei, beloften maakt hij genoeg.
    We willen onze hypotheek oversluiten om de lasten zo lager te krijgen, kan dus niet, ALLEEN de mensen geboren voor 1953 krijgen een hypotheek, met andere woorden we pakken het in Nederland weer lekker verkeerd aan zoals gewoonlijk.
    Jarenlang hard gewerkt om een prachtig huis te kunnen bouwen en zoekt u het maar uit, kruip maar in een huurwoning als je het niet meer kan betalen.
    In de tussentijd pompen we miljoenen in het buitenland.
    Niet normaal.

      /   Beantwoorden  / 
  19. Anna

    Beste lezers,

    Men kan dus geen hypotheek krijgen met een WAO uitkering.
    Dit wordt ons tenminste continue verteld, mijn man is 38 jaar en kan nergens een hypotheek krijgen.
    Alleen de mensen die niet meer worden herkeurd, dus de oudere onder ons.

      /   Beantwoorden  / 
  20. Roland Klaverstijn

    Beste Anna, vreselijk als je zo in de knel zit en je je overal afgewezen voelt (en bent). Zwaar klote dus. Wat ik wel zeker weet: een WAO uitkering is geen belemmering om een hypotheek af te sluiten mits je uitkering voldoet aan het leencriterium. Met andere woorden: wat je wilt lenen moet passen bij je inkomen. Wringt daar de schoen misschien, dat jullie inkomen inmiddels niet meer past bij de hypotheek die jullie hebben/af willen sluiten?

    Met alle plezier wil ik er naar kijken. Benader me dan op mijn email adres [email protected]. Dat is wel zo discreet…

      /   Beantwoorden  / 
  21. Rene Jagers

    Beste Roland.

    Ook ik heb enige jaren geleden mijn huis verkocht en de hypotheek opgezegt.
    Daar heb ik nu spijt van.

    Graag zou ik weer kopen maar daar is ook bij mij geen sprake van met een 100% WAO uitkering.
    Volgens de bank is het mogelijk tot 60% van de executie waarde te lenen.
    Zonder enorm veel eigen geld is het dan dus gewoon niet mogelijk om te kopen.

    Ik ben volgens de nieuwe regels gekeurd en heb papieren waarin staat dat ik niet meer word opgeroepen, tenzij de wet wijzigt.
    Dat laatste is volgens de bank het probleem.
    Zogauw ik een schrijven kan overleggen waarin staat dat ik nooit meer word opgeroepen kom ik wel in aanmerking.
    Dat schrijven zal echter nog wel even op zich laten wachten gezien mijn leeftijd van 37 jaar.

    Vriendelijk groet

      /   Beantwoorden  / 
  22. Roland Klaverstijn

    Triest dat je 100% afgekeurd bent, een ‘vaste’ uitkering hebt en toch geen hypotheek kunt krijgen, passend bij zijn of haar salaris. Ik ben zelf (deels) arbeidsongeschikt, en heb eerder deze maand probleemloos mijn hypotheek kunnen oversluiten… Zou het toch niet een kwestie zijn van inkomen versus koopprijs? Met alle plzier vogel ik dat verder uit!

      /   Beantwoorden  / 
  23. Ergun

    Hi,Allemaal

    Ik denk in plaats van thuis te zitten alle oude WAO ers moeten gewoon op straat gaan en protesteren tegen deze oneerlijke process.
    Als jullie gewoon thuis zitten en jammeren bereiken jullie niks,jullie moeten gewoon actie ondernemen door bijvoorbeeld krant gebruiken om alle oude WAO ers bij elkaar te verzamelen en met zijn allen naar tweede kamer gaan en protesteren tegen discriminatie,want een grote ophef zorg wel dat regering moet op nieuw herzien met zijn besluit,zo doende kunnen jullie wat bereiken…Ga gewoon straat op en protesteer tegen deze besluit,Allemaal of geen een.

      /   Beantwoorden  / 
  24. EP Zuidam

    Ik vind dit persoonlijk dus een enorm achterbakse streek. Wij als “oude” WAOers zitten al in een hoge ziektenkostensfeer, maar het lijkt wel of ze in Den Haag denken dat we er toch wel aan gewend zijn. SCHANDE! Dit moet echt in de openbaarheid komen, het lijkt namelijk dat bijna niemand dit nog weet, iedereen gaat er namelijk vanuit dat we 75 % krijgen ( met terugwerkende kracht over 2006!!) Wie weet de weg om dit in de media te krijgen?

      /   Beantwoorden  / 
  25. Jan

    Al die verschillen maken over die uitkeringen vind ik schandalig(asociaal). Zelf ben ik voor een systeem wat mee moet kunnen groeien, met de gewone loonsverhoging. Ik vind als iemand voor 100% is afgekeurt moet iedere wao-er dezelfde uitkering krijgen wat niet geralateerd is aan je oude loon. Wij moeten daarin geen verschillen maken. Niet werken is uiteraard minder inkomsten, maar we moeten fatsoenlijk rond kunnen komen. Verbeter je sociale instelling heer Balkenende en begin eerst bij jezelf!

      /   Beantwoorden  / 
  26. peter reul

    ja hierbij.ook een beklag,beloofde van 70% naar 75 % ,ja ben zelf sinds lange tijd afgekeurd,en zelfs herkeurd op nieuwe .
    w.a.o. voor altijd afgekeurd,veel in ziekenhuizen,chronische pijnen etc ;operaties,heb zwart op wit voor altijd volledig afgekeurd, ja daaroom sluit ik mij bij uw aan SCHANDALIG ,om ons zoeiets te beloven,en het dan niet doorvoeren.
    Had gedacht,mijn extra ziektekosten,hiermede
    te compenseren,niet dus ,bedankt jan peter balkenende c.d.a. en waarom horen we niets meer van jan marijnissen,is toch de politici’
    van het jaar,heeft alle nominaties;in de wacht gesleept,heeft het meeste gewonnen;in de verkiezingen, ja komen bij mij toch twijfels aan de democratie,wij volledig afgekeurde w.a.o. hebben recht op 80 % zoals het hoort,om toch nog een beetje rond te komen,heb nog nooit beklag ingediend.
    Maar deze adder,is wel heel erg zuur’
    Heb uvw hier over opgebelt,en gevraagd
    Waar dat wia geval is ,die er dan wel in aanmerking voor komt,lijkt mij toch voor oude gevallen,met veel pijn en handicaps.
    Die niet meer kunnen deelnemen,aan het arbeidsproces,om die juist tecompenseren,
    Daar kon uvw ook geen uitleg over geven,die verwijzen alleen naar den haag,(van kastje naar de muur dus)

      /   Beantwoorden  / 
  27. h.lindelauf

    deze maatregel 75% wao alleen voor nieuwe gevallen is de grootste discriminatie die er bestaat: of allemaal of niemand…
    dus: allemaal gaan voor die 75%
    ik hoop dat er heel, heel veel reacties komen
    en dat er op die manier misschien nog iets te bereiken is voor die mensen die het hard nodig hebben en er vaak niets aan kunnen doen.

      /   Beantwoorden  / 
  28. mieke

    volgens mij zijn jullie gebeden verhoord……
    Ook oude wao -mensen krijgen van het nieuwe kabinet voortaan 75%

      /   Beantwoorden  / 
  29. O. van Tongeren

    Maar beste mieke, ik vraag me dan af per wanneer dit gaat gebeuren want daar kan je nergens iets over lezen
    Dat oude wao naar 75% gaat heb je info hierover

      /   Beantwoorden  / 
  30. Django

    Na 22 jaar ervaring met de diverse systemen van de WAO, ben ik er inmiddels van overtuigt dat WIJ als WAO ers worden gediscrimineerd!
    En zoals altijd gaat zal dat met de huidige politiek nog wel even doorgaan.De viesigheid zit er in dat Lubbers en Kok de WAO hebben vol laten lopen met `NIET` gehandicapte,en De Guus en Balkenende maken daar nu vies gebruik van door iedereen over een kam te scheren,of je nu niet meer kan lopen of dat je in de wao terecht ben gekomen door gemaakt zucht van de politiek, de WAO moet leeg! En omgekeerde LubKoksianse beleid! Het zijn net teletubies `Oh,OH nog een keer!

      /   Beantwoorden  / 
  31. ikke

    hallo, ik ben voor de tweede keer herkeurd en wel voor 80 tot 100% afgekeurd, nu waren we met een nieuwe hypotheek bezig en die gaat dus niet door,omdat ik een wao uitkering heb, ik ben er zo boos over dat het daarom niet doorgaat, ik heb er toch ook niet om gevraagd dat ik niet meer kan werken en een wao uitkering heb had het ook liever anders gezien.

      /   Beantwoorden  / 
  32. devid

    we zijn weer lekker gemaakt met lucht.
    meneer balkenellende

      /   Beantwoorden  / 
  33. ettien

    Wij de echte WAO die door de zeer strengere keuring is gekomen moeten maar gewoon onze 70 % houden? Ik zie niet in waarop wij afwijken van de nieuwkomers die volledig worden afgekeurd. Dit is pure discriminatie.
    Voor ons wordt het leven net zo goed duurder als voor hen. Er is ons een vette vis voorgehouden en uiteindelijk krijgen we de graten. Dank u Kabinet Balkenende.

      /   Beantwoorden  / 
  34. Ronald

    Ik zit al vanaf 1990 dat ik 80 tot 100% arbeidsongeschikt ben. Kom zeker niet voor in aanmerking voor die 75%. Maar ik heb een gevoel dat je financieel ook achteruit gaat.
    De verhoging kan namelijk gevolgen hebben voor je Huurtoeslag en Zorgtoeslag.
    Je zult uiteindelijk meer moeten betalen. Maar dat houd niet op. De verhoging tot 75% zou je boven de bijstand niveau uit komen en je kan daardoor niet meer in aanmerking komen voor al die extra’s zoals Langdurigheidtoeslag/ Participatie fonds/ kwijtschelding gemeente & waterschap belasting en minder teruggraaf van de belasting dienst. Als je hier niet meer voor in aanmerking zou komen zou dit wel op kunnen lopen tot 1270,- euro per jaar. Gezien je met je 75% omhoog gaat zou ik op 741,- euro per jaar bovenop komen. Zou je wel per jaar 529,- euro minder aan over houden. En nog niet eens je Huurtoeslag en Zorgtoeslag meegeteld. Als je niet meer voor aanmerking zou komen voor die extra’s zou dit een achteruit gang betekenen.

      /   Beantwoorden  / 
  35. ad vd werff

    Geachte mensen : zou de administratie van het uwv zo traag werken want zit al 12 jaar in de wao maar uitkering is drastisch omhoog gegaan, moet balkie meegeven als ze iet doen is het goed.Jaja ,de soepelheid van acceptatie in die wao is ver te zoeken maar restcapaciteiten valt oeverloos over te discussieren maar feit is dat we met zijn allen nog kunnen deze teksten lezen ,begrijpen en beantwoorden roept de vraag op : wat is gehandicapt mezelf incluis, hadden we niet de tijd om gehandicapt te zijn en moesten we zoeken naar eten of smeken om water wat zou dat geven.Shit happens maar het kan nog veel erger als we onze oogkleppen weghalen wereldwijd.
    Kanttekening is wel dat de wao gedeeltelijk geprivatiseerd is wat wil zeggen dat sinds 1995 het aan ieders verantwoordelijkheid is o m zich te verzekeren in geval van wao-noodzaak.
    Lijkt me wel dat sommigen zich niet kunnen verzekeren door het niet bij machte zijn op dat moment of een lager iq ,financieel wanbeleid, houding van wie dan leeft dan zorgt etc.
    Eigenlijk zou er een wijzer bij moeten zijn van gehandicapt vanaf geboorte tot 21 jaar en niet te genezen : gewoon minimumloon voor werkenden mits aftrek restcapaciteit.
    wao bij machte vanaf 21 en gewoon werkend geweest of studerend : 80 procent van het werkendenloon met het minimumloon van de staat plus werk of studiefonds voor eventualiteiten.
    wao onmachtig: minimumloon werkenden.
    En eigenlijk gebeurt dit nu in het staatsbeleid al gedeeltelijk zo . helaas vallen er mensen op het randje buiten zo vaak.
    Moet eigenlijk wel lachen wao en bezig kunnen houden met hypotheek zoeken,moet niet veel gekker worden: ziek is ziek en echt ziek geeft geen of wel heel heel weinig tijd voor andere dingen.
    Of is dit het gedeelte manisch depressieven met even TEVEEL tijd *met alle respect overigens.

      /   Beantwoorden  / 
  36. Henny

    Ik ben geboren in dec. 1953
    in maart 2004 ben ik volledig afgekeurd,inmiddels beschik ik over hulpmiddelen zoals een sta op stoel, trippelstoel,heb een pasje voor vervoer en de valys, kom net uit een revalidatie poliklinisch maar maak mij vreselijk druk nu, hoor echt horrorverhalen.
    Aan alle kanten hoor ik dat ik herkeurd moet worden, de keuring was al een ramp omdat ze mijn dossier kwijt waren en ik zelf praktisch alle gegevens heb moeten aanleveren o.a. mondeling.Ik heb bekkeninstabiliteit, een spondylodese rugoperatie, astma, fibromyalgie, artrose, een l heup gedeeltelijk versleten. Voorgeschreven rust is 2 uur op 1 kwartier rust. Ik ben afgekeurd -niet lachen- op psychische gronden, met de opmerking op het rapport dat waarschijnlijk geen enkele werkgever de aanpassingen op de werkplek zou doen die nodig waren voor mijn functioneren . Het is waar dat ik flink depressief ben geworden van het achter de geraniums moeten verdwijnen en het moeten accepteren dat je dingen niet meer aan kunt, heel logisch op mijn leeftijd, heb nu nog moeite met het accepteren.Heb zowel als bij het Riagg als maatschappelijk werk gelopen, nu helpt MEE mij met veel zaken.Val ik ook in de groep die nu slapeloze nachten heeft, werken kan ik echt niet meer.Elke dag is anders. weet iemand het antwoord

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.