Vereenvoudiging regeling uitkeringsgerechtigden

Het kabinet komt, op voorspraak van minister De Geus, met een eenvoudiger regeling voor mensen met een uitkering die onder het sociaal minimum ligt. Deze mensen zijn tot nu toe aangewezen op ingewikkelde regelingen zoals de Toeslagen wet en de zogenoemde ‘kopjesregeling’. Het voert te ver om die regelingen helemaal uit de doeken te doen, maar het komt er op neer dat men dankzij die regelingen niet onder het sociaal minimum blijft hangen. Maar, kun je je afvragen, wordt de vereenvoudiging nu voorgesteld uit sociale overwegingen of is uiteindelijk weer een ordinaire bezuinigingsmaatregel?

Wie het hele persbericht leest, kan maar tot één conclusie komen. Het gaat om de poen – en niet de poen van de uitkeringsgerechtigden. De wijziging gaat er namelijk van uit dat degene die een inkomen had ONDER het sociaal minimum, op hun oude niveau blijven zitten. Mensen die een inkomen hadden iets boven of op het sociaal minimum niveau, behouden dat ook. Conclusie: het kabinet accepteert dat groepen mensen een uitkering krijgen ONDER het sociaal minimum. Hadden De Geus en Balkenende inderdaad maar beter niet voor de verkiezingen bekend kunnen maken… twee dagen er na is vroeg genoeg.

Lees ook:Wetsvoorstel nieuwe uitkering ingediend
Lees ook:Werknemers in ziektewet worden aangepakt
Lees ook:Tegenprestatie voor bijstandsuitkering
Lees ook:Nieuwe loot aan uitkeringsstam
Lees ook:WAO: de adder onder het gras

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.