Nabestaanden krijgen extra tegemoetkoming

Ik schreef al eerder over de generositeit van de huidige regering voor zover het gaat om de koopkrachtverbetering van de zwakkere groepen in onze samenleving. Bijstandsgerechtigden kregen er eerder al circa 14 euro netto per maand bij. Nou, daar kun je niet een potje maar wel een POT van breken. En nu pakt het kabinet weer uit. Nabestaanden worden royaal gecompenseerd voor de gestegen kosten. Zij krijgen er liefst bruto 9,66 euro per maand bij. Dat is netto nog geen 5 euro. Ik zou die wintersportvakantie maar vast boeken, want hier word je vrolijk van.

Het persbericht van Sociale Zaken jubelt door: Iedereen die een nabestaanden-, een halfwezen- of wezenuitkering krijgt, komt in aanmerking voor de tegemoetkoming. Het extra bedrag wordt niet in mindering gebracht op toeslagen die mensen ontvangen in het kader van de AOW en de Toeslagenwet of op hun bijstandsuitkering.

Nou, ik vind dat dit kabinet Balkenende III op zijn minst de prijs verdient voor het meest sociale kabinet van na de Tweede Oorlog. Ik hou het echt niet droog en ben diep ontroerd… U ook?

Lees ook:Overheid ‘gul’ voor nabestaanden
Lees ook:Cashen volgens De Geus
Lees ook:Lang leve de kinderbijslag!
Lees ook:Arboconvenant werpt vruchten af
Lees ook:Burgers verklikken uitkeringsfraude steeds vaker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.