Cashen volgens De Geus

Prinsjesdag hebben we achter de rug. De propagandamachine heeft op topsnelheid gedraaid. En de verschillende ministeries doen er met hun persberichten nog een schepje bovenop. Zo ook het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij jubelen dat het jaar 2007, het jaar wordt waarin het investeren in mensen centraal staat. Naast maatregelen om de koopkracht te verbeteren moeten zoveel mensen aan het werk geholpen geworden.
Stoere taal. Maar als je de begroting van SZW bestudeert, kom het op twee dingen neer. Ten eerste een koopkrachtverbetering van gemiddeld 1%. Rekent u even mee? Bij een inkomen van 25.000 euro per jaar (toch niet slecht en bijna modaal) praten we dan over 250 euro per jaar. Bruto. Twintig euro bruto per maand. Veertien euro netto per maand. Voelt u uw koopkracht al stijgen? En, hoe voelt het?

In de tweede plaats de mensen die aan het werk geholpen moeten worden. De Geus en consorten zetten voluit in op de terugkeerbanen. Ik heb daar al eerder een berichtje over geschreven. Schande dat mensen tewerk gesteld worden zonder enige extra beloning. Werkverschaffing wat mij betreft. En dit is dan de kern van de jubelbegroting. Driewerf bah wat mij betreft. Kon dat nou echt niet beter en socialer?

Lees ook:Overheid ‘gul’ voor nabestaanden
Lees ook:Rekent u mee: uurloon is fors gestegen
Lees ook:Nabestaanden krijgen extra tegemoetkoming
Lees ook:Lang leve de kinderbijslag!
Lees ook:Ook in de zorg dreigen grote personeelstekorten

3 reacties op “Cashen volgens De Geus

  1. Martin van der Kwaak

    Via deze weg wil ik namens een HELE grote groep WAO’ers en VOORAL mijzelf minister de Geus, zijn vrouw en zijn drie kinderen een hele zware depressie met ernstige gedragsstoornissen toewensen.

    Het is een grote smerige schoft!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Roland Klaverstijn

    Ik ben het – zonder de ins en outs te kennen – helemaal met je eens. De Geus, zijn ministerie en het UWV voeren een onmenselijk beleid. Maar laat eens weten, wat maakt jou zo ongelooflijk kwaad?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Martin

    Ongelooflijk kwaad!!!!! Ik zou bijna een moord plegen!

    ik ben na 2o jaar keihard werken in een positie terecht gekomen waardoor het werken onmogelijk is geworden. Ik heb een zéér lage belastingsdrempel en heb handen en voeten nodig om mij zelf staande te houden in mijn gezin.

    Al vele malen geprobeerd te reintegreren en als vrijwillger aan de gang te gaan echter telkens met een zware depressie met opname tot gevolg!

    Weet je wat het gevolg was van mijn reintegratie tegen een véél lager loon!? Zwaar deperessief met een opname en 70% van het laatst verdiende loon!!!!! Dus weer minder dan van voor de reintegratie.

    Maar toch de druk maar bblijven opvoeren met als enige doel, STEEDS MINDER GELD VOOR MIJN GEZIN (gvd)!

    Is er iemand in Nederland die een aanrijding maakt met zijn auto en dan de helft van zijn geld aan de verzekering terugstort…….?

    Misschien een nadenkertje.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.