Nauwelijks benul van vergrijzing

Bijna de helft (45%) van de werkgevers in Nederland neemt geen maatregelen om de gevolgen van de vergrijzing op te vangen. Zij doen niets om werknemers boven de 45 jaar optimaal in te zetten – laat staan dat ze vacatures opvullen met oudere werknemers. Ondanks dat de meeste personeelsfunctionarissen (60%) inmiddels doordrongen zijn van het feit dat er ‘iets’ moet gebeuren, vertaalt zich dat nog niet in beleid.
Dit blijkt uit een zondag (vandaag) gepubliceerd onderzoek dat is verricht in opdracht van GrijsWerkt, een door het ministerie van Sociale Zaken in het leven geroepen werkgroep. Die moet onder leiding van Commissaris van de Koningin in Friesland Ed Nijpels, de arbeidsparticipatie van ouderen bevorderen. Nijpels – van 1950 – bevordert daarmee in ieder geval zijn eigen arbeidsparticipatie. En da’s knap…

Lees ook:Oudere werknemers aan hun lot overgelaten
Lees ook:Oudere werknemers missen uitdaging
Lees ook:Bijdrage kinderopvang blijft uit
Lees ook:Agressie tegen medewerkers Sociale Diensten
Lees ook:Werkgevers: vakantie flexibeler inzetten

2 reacties op “Nauwelijks benul van vergrijzing

  1. johanna poot

    beste redactie,

    wat een soap. moet ik mij op mijn eenenveertigste nu zorgen gaan maken over het feit dat ik over vier jaar in Nederland niet meer aantrekkelijk ben voor de arbeidsmarkt. een voordeel, ed zit in Friesland en hij zal er toch wel voor zorgen dat de nieuwetijds bejaarden (geboren rond de zestigerjaren) nog aan de bak komen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Roland Klaverstijn

    Of je veel van Ed te verwachten heb, betwijfel ik, Johanna, ook al delen jullie Friesland-liefde. Feit blijft dat regeringswensen en praktijk te veel uit elkaar lopen. Met veertig heb je (vrijwel) niets meer te vewachten op de arbeidsmarkt… Maar je kunt natuurlijk altijd een weblog beginnen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.