Pesten blijft gelukkig niet altijd onbestraft

De Deutsche Bank in Londen moet voormalig medewerkster Helen Green een miljoen euro aan schadevergoeding betalen wegens stelselmatige pesterijen van haar collega’s. De reden? De Londense vestiging van de bank heeft onvoldoende gedaan om de vrouw te beschermen tegen het treiteren. En een werkgever heeft nu eenmaal de morele plicht om zijn werknemers wél in bescherming te nemen.

Mevrouw Green werd door vier vrouwelijke collega’s jarenlang genegeerd en uitgescholden en een mannelijke collega maakt regelmatig seksistische opmerkingen. De keren dat ze om hulp aanklopte bij andere collega’s kreeg ze iedere keer te horen dat ze gewoon moest afwachten tot haar pestkoppen op haar waren uitgekeken.

De rechter in Engeland oordeelde dus dat werkgevers wel degelijk een zware rol hebben bij het in bescherming nemen van hun werknemers en strafte de bank door hen te veroordelen tot deze mega schadeloosstelling. Hier in Nederland zie ik zoiets nog niet zo gauw gebeuren, alhoewel ik er van overtuigd ben dat ook hier heel veel werknemers slachtoffer zijn van pesterijen. Maar bij ons is de rechterlijke macht niet zo van de forse schadevergoedingen. Jammer, want er zou natuurlijk wel eens een preventieve werking uit kunnen gaan van zo’n voorbeeld…

Lees ook:Pesten: een vak apart
Lees ook:Absurde topinkomens
Lees ook:Gelijk loon voor gelijke arbeid: niet nodig
Lees ook:Personeel KPN met stomheid geslagen
Lees ook:Niet lang maar wel erg hard

2 reacties op “Pesten blijft gelukkig niet altijd onbestraft

  1. meike

    Helemaal mee eens.. dat zou hier ook moeten gebeuren!! Het is belachelijk dat collega’s niks hebben gedaan (en ook in nederland niks doen) om anderen te beschermen. Het is toch belachelijk dat als je volwassen bent, tóch nog moet pesten om zelf een bet gevoel te krijgen over hoe je er zelf uit ziet en bent. bah. echt walgelijk. En dat zegt een 16 jarige van volwassenen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Roland Klaverstijn

    Ja, Meike, ondanks je 16 jaar kan ik je alleen maar gelijk geven. Het is belachelijk en walgelijk dat volwassenen elkaar dit aan doen. En waarom? Inderdaad, om zichzelf ‘beter’ te voelen, vrees ik. Lang leve de ‘lolbroeken’ maar vooral: lang leve de rechter in Engeland!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.