No-riskpolis zorgt niet voor meer werk voor kansarme jongeren

Werkgevers helpen kansarme jongeren nauwelijks vaker aan een leerwerkbaan wanneer de kosten van ziekteverzuim worden gedekt. Werkgevers maken weinig gebruik van de zogeheten no-riskpolis die deze kosten dekt.

Dat schrijft staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Ahmed Aboutaleb (PvdA) donderdag aan de Tweede Kamer. Het was bedoeling om dertienduizend werkloze jongeren met een no-riskpolis aan een baan te helpen. Maar werkgevers blijken kansarme jongeren niet te weren vanwege mogelijke ziekte, maar vanwege hun opleidingsniveau dat niet aansluit bij het werk.

Administratieve rompslomp
Ook het gebrek aan tijd om jongeren te begeleiden is een belangrijke oorzaak. Bovendien is de administratieve rompslomp een reden om geen gebruik te maken van de polis.

In 34 gemeenten is de laatste twee jaar een proef gehouden. Er werd gekeken of betaling van de kosten bij ziekteverzuim van jongeren het voor werkgevers aantrekkelijk maakt jongeren zonder startkwalificatie aan te nemen. Aboutaleb verwacht dat werkgevers hooguit duizend keer een beroep gaan doen op de polis. (Bron: De Pers)

Lees ook:Oudere werkloze verdient meer steun
Lees ook:Anoniem solliciteren zinloos
Lees ook:Werk maken van reïntegratie
Lees ook:Reïntegratie langdurig zieke naar ander werk weinig succesvol
Lees ook:Plannen om aantal Wajongers terug te dringen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.