Fijne vakantie gehad, hopen we?

Zomer 2006 krijgt een bittere nasmaak voor de vijfenzestig werknemers van keukenfabriek Bald in Dongen (Brabant). Zij staan namelijk allemaal op straat na het faillissement van deze fabrikant, alleen, de meesten weten het nog niet omdat ze op vakantie zijn. Bij thuiskomst vinden ze hun ontslagbrief op de mat.

Het ging al een tijdje niet goed bij de fabrikant van keuken- en interieurbladen, maar ook de FNV is volslagen verrast door de sluiting van de fabriek. Vooral omdat Bald een propvolle orderportefeuille heeft, heeft niemand dit zien aankomen. Maar een goed gevulde orderportefeuille of niet: aanstaande maandag staan alle vijfenzestig werknemers op straat… Fijne vakantie gehad?

Lees ook:De laatste Bald-ontwikkelingen
Lees ook:‘Altijd bereikbaar’ zorgt voor vakantiestress
Lees ook:Werknemers postkantoren geen reden om te treuren
Lees ook:Staking postkantoren niet indrukwekkend
Lees ook:Kinderopvang: zo ziet De Geus dat

38 reacties op “Fijne vakantie gehad, hopen we?

 1. bald medewerker

  Mij bekruipt het gevoel dat dit faillissement stinkt.
  Voor de vakantie hebben we nog een positieve speech gehad van roelof de rijk,en in nog geen 3 weken is het faillissement uitgesproken.
  Ik weet bijna zeker dat dit wel heel erg goed uitkomt bij de heren van de directie.

  Een Baldmedewerker.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Joost de Laat

   Postma is veroordeeld tot 4 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf

     /   Beantwoorden  / 
 2. Roland Klaverstijn

  Beste Bald medewerker, daar zou u best eens gelijk in kunnen hebben. Goed gevulde orderportefeuille in combinatie met bijvoorbeeld een hoge schuldenlast, maakt een faillissement aantrekkelijk. Sterkte in ieder geval de komende tijd – ook voor uw 64 collega’s!

    /   Beantwoorden  / 
 3. bald medewerker

  Bedankt!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Nog een medewerker

  Het is een beetje raar dat de kranten en de media het eerder weten als de medewerkers zelf. Officieel is het vandaag (zaterdag) pas bekend geworden bij de meeste.

    /   Beantwoorden  / 
 5. nog een medewerker

  ik denk ook dat er een vies spelletje gespeeld wordt.en ik hoop dat het spelletje mislukt.lekker vakantie zo kan nergens naar toe.ik wil er niet meer werken!

    /   Beantwoorden  / 
 6. Nog een medewerker

  beste collega,

  Ik denk dat er nog meer collega’s hetzelfde denken. Misschien denk je over een paar maanden, als je eenmaal ander werk hebt, ik had al veel eerder moeten gaan. Wie weet hoeveel kleine bedrijfjes er nog meer over de kop gaan door dit gedoe.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Roland Klaverstijn

  Beste Bald medewerkers,

  Als ik het Brabants Dagblad van gister lees, is er inderdaad sprake van ruim 1 miljoen euro schuld, zowel aan crediteuren (540.000 euro), BTW (180.000 euro) als aan achterstallige premies en loonbelasting (385.000 euro). Vooral die laatste twee schulden wijzen op een erg slechte cash-positie (want die lasten wil je als werkgever zo snel mogelijk afdragen natuurlijk…) Hoge schuldenlast, gevulde orderportefeuille dus. Een ‘klassieke situatie’ waarbij de curator inderdaad een ‘doorstart’ niet uitsluit. Een deel van de medewerkers zou dan terug in dienst kunnen komen. Volgens de website van jullie voormalige werkgever, zijn jullie allemaal heel vakbekwame medewerkers, die zeer innovatief en vakbekwaam zijn. Volgens mij kun je dan wel elders een baan vinden bij een fatsoenlijker werkgever… Sterkte en succes allen!

    /   Beantwoorden  / 
 8. baldmedewerker

  ik denk dat er maar 1 goed mee weg komt en dat is die kale uit leek maar dat roepen we al een paar jaar en wij zitten er nu mee hij onze naam en kwaliteit en wij niets ja drek dik in de rode cijfers

    /   Beantwoorden  / 
 9. baldmedewerker

  Wij werknemers van bald roepen al een lange tijd dat er dingen niet in de haak zijn.Maar niemand luisterd.Er worden vieze spelletjes gespeeld met onze banen.En de gene die dat gedaan heeft kan gewoon verder gaan met een andere b.v. EN WIJ. Wij worden als oud vuil aan de kant gezet.Hij zal er geen nacht van wakker liggen.Ik begrijp niet dat dit zo maar mogelijk is en dat wij als werknemers geen poot hebben om op te staan.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Roland Klaverstijn

  Dat jullie geroep klopt is inmiddels wel duidelijk, lijkt mij. Maar, vergeet 1 ding niet: werknemers zijn altijd de lul als het op centen aankomt. Helaas, het is niet anders…

    /   Beantwoorden  / 
 11. werkloos zonder salaris

  Het blijkt dat bald een bedrijfje in rijen heeft waar corian bladen gemaakt zouden moeten worden en als je dan gaat kijken dan is het alleen een postbus-adres. Niks geen corian dus maar wie weet hoe veel winst die postbus gemaakt heeft het afgelopen jaar. Schande!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 12. Roland Klaverstijn

  @werkloos zonder salaris: ik ben het niet (helemaal) met je eens. Als je naar de site van Bald gaat, zie je dat het bedrijf in Dongen gevestigd is, en dat het heel succesvol is/was in het maken van keukenbladen. Geen ‘spookbedrijf’ dus, maar een echt bestaand bedrijf dat uitstekende kwaliteit leverde door medewerkers die snapten waar het om ging… Mocht je twijfelen: zie http://www.bald.nl/

    /   Beantwoorden  / 
 13. Ook een Bald Medewerker

  Ik vindt het een hele vervelende situstie. Maar in mijn ogen onvermijdelijk. Bald draaide eind 1999 en 2000 dikke verliezen. Sinds die tijd is er geprobeert om het op de rit te krijgen. Volgens mij zijn de huidige cijfers niet goed genoeg geweest voor de financiers (banken). Ondanks inderdaad die goede orderportefeulle. Ik vindt het echter ook een schande hoe een FNV woorvoerder met behulp van een ex-medewerker bezig is iedereen te ronselen om paniek en onjuiste verhalen de wereld in te helpen via de pers.

    /   Beantwoorden  / 
 14. bald medewerker

  Laten we niet uit het oog verliezen dat er mischien nog een doorstart komt en dat er dan nog mensen van ons weer aan de slag kunnen,hoe vervelend ook we moeten wel aan de toekomst denken.
  En ook ik vindt het een schande dat een ex-medewerker (die niets te verliezen heeft,in tegenstelling tot vele anderen)probeert uit deze situatie haar eigen gelijk te halen.

    /   Beantwoorden  / 
 15. bald medewerker

  Dat er een doorstart komt weet ik bijna wel zeker, maar onder welke condities? Ik denk ook dat iedereen zeer emotioneel en zeer veel woede in zich heeft want niemand dit aan heeft zien komen.De toespraak voor de vakantie zag er zo rooskleurig uit. Het zal voor iedereen goed zijn als wij morgen (maandag)het gesprek krijgen.

    /   Beantwoorden  / 
 16. rudy van helvoirt

  Ter attentie van reactienemer 13.

  Ik ben aanstaande vrijdag, net als vandaag, op het bedrijf aanwezig. Wanneer u werelijk vind dat ik onrust stook kunt u natuurlijk gewoon naar mij toekomen om erover te spreken met elkaar. Ik ben mij niet bewust vanhet verspreiden van paniek en onjuiste info, al zeker niet met behulp van een ex werknemer. Als u dit echter wel van mening bent, en dat bent u anders schrijft u dit niet, stel ik voor dat we hier over spreken met elkaar. Mijn gegevens zijn ruim bekend, de uwe niet. De bal ligt derhalve aan uw zijde wat mij betreft.

  groet Rudy van Helvoirt FNV Bouw

    /   Beantwoorden  / 
 17. Martin Jonker

  Tot mijn verbazing lees ik hier onjuiste waarheden. ten eerst hebben de banken de stekker er niet uit getrokken, maar de geldschieter van Roelof de Rijk. Deze voor naar mijn mening dus nog maar amper een jaar in beeld. Deze wist dus van de situatie en het verleden af voordat hij hier geld in wilde steken. Wat betreft de schande die wordt uitgesproken over een “ex-medewerker” die overengs nog steeds volgens de wet in dienst is vindt ik zeer bezwaarlijk. Bijna iedereen gaat in deze situatie voor zijn gelijk en toekomst. Ik heb in ieder geval niemand ontmoet die de onslagen mensen van afgelopen februari aktief heeft geholpen door bijvoorbeeld aktief mee te zoeken naar een andere baan of intern bij Bald de confrontatie is aangegaan met de directie. Mijninziens is het nogal makkelijk om annoniem kritiek te hebben terwijl we de juiste feiten niet eens weten.

  Martin Jonker (zeer betrokken baldmedewerker)

    /   Beantwoorden  / 
 18. toch liever anoniem

  Beste Martin,

  Ik ben het eens met je artikel want niemand weet bijvoorbeeld tot hoever de heer de Rijk hiervan de dupe is geworden. R. de Rijk is wel aanwezig geweest maar heeft hierover geen uitspraak gedaan. Dat het volgens uw inziens makkelijk is om anoniem reakties te plaatsen geldt niet voor iedereen. Er zullen nog steeds bepaalde mensen zijn die terug willen keren naar bald vanwege uiteenlopende redenen maar toch hun woord willen laten horen via deze site. Vaak ontstaan geruchten en zolang die geruchten niet worden beaamd zullen mensen altijd blijven speculeren. Ik heb het internet afgezocht naar reakties op artikels en sommige zijn toch emotioneel. Dat er meegeleefd word is dan ook een feit. De juiste feiten zullen waarschijnlijk nooit aan het licht komen.

  een bekende.

    /   Beantwoorden  / 
 19. bald medewerker

  Het gerucht gaat de ronde dat er vanaf woensdag weer bladen geleverd gaan worden?
  Zou dat uit Leek zijn of toch Dongen?

    /   Beantwoorden  / 
 20. Anoniempje

  Bron: een van de grotere afnemers uit het westen des lands.

  Zojuist heb ik de telefonisch bevestiging gekregen dat Bald Dongen BV een doorstart gaat maken.

  Op dit moment is slechts nog de handtekening nodig van de Rechter-commissaris.

  Als het vandaag nog door de Rechter-commissaris bekrachtigd gaat worden zal Bald aanstaande maandag de deuren weer openen.

  Mocht het onverhoopt maandag pas door de rechter ondertekend gaan worden, dan zal dinsdag de deur weer open gaan.

  Bald heeft ons op het hart gedrukt dat de lopende leveringen géén enkel gevaar lopen.

  Tevens voorzien ze geen vertragingen in de levertijd.

  Naar verluidt zijn alle partijen tevreden met deze doorstart.

  Bald heeft tevens de intentie uitgesproken zoveel mogelijk van de personeelsleden bij de doorstart te willen behouden.

  Mochten er nog belangrijke meldingen binnenkomen dan zal ik een ieder op de hoogte houden.

  Met vriendelijke groet,

    /   Beantwoorden  / 
 21. werkloos zonder salaris

  Bedankt voor deze info,
  Nu vraag ik me af of deze klant afnemer van keukenbladen is of van interieur produkten?

    /   Beantwoorden  / 
 22. Anoniempje

  Keukenbladen

    /   Beantwoorden  / 
 23. een ex baldmedewerker

  wat moeten wij hier nou allemaal van geloven ik hoor de laatste week niets anders dan geruchten maarja daar kom ik niets verder mee en wie is die grote klant dan wel

    /   Beantwoorden  / 
 24. bald medewerker

  vandaag wordt er opgestart bij bald.

    /   Beantwoorden  / 
 25. Marcel

  diverse anonieme reacties zijn ingezonden door de directie van Bald !!

    /   Beantwoorden  / 
 26. Zijdelings

  Inmiddels is er anderhalf jaar verstreken en vraag ik mij af hoe de stand van zaken is bij
  Bald Dongen. Er is een oorverdovende stilte.
  Is er niemand van de huidige werknemers
  benieuwd hoe het bedrijf draait?

    /   Beantwoorden  / 
 27. Oud - Werknemer

  Het faillissement van Bald in Dongen was
  inderdaad geen zuivere koffie. Het was een
  unieke manier om van het vervelende personeel
  af te komen. Nu wordt er gesteld, dat Dongen
  er goed voor stond, maar dat was niet waar.
  Vervolgens is het bedrijf onder een andere
  directeur weer failliet gegaan, ook al had de
  vorige eigenaar nog een dikke vinger in de pap. Op 1 April zijn alle mensen, die iets te
  zeggen hadden in Dongen opgepakt door de Fiod
  bij een grootscheepse landelijke actie. Wat
  het onderzoek heeft opgeleverd is niet bekend. Toch gaan de betrokken personen
  gewoon door met hun malafide praktijken. Dit
  betekent, dat alle bedrijven, behorende bij
  Bald, worden leeggezogen. Hoe hard het
  personeel zich ook inzet, zij zullen er nooit
  beter van worden.

    /   Beantwoorden  / 
 28. Anoniem

  De heren van Boekhold en van der Heide hebben een eerder toegepast spelletje gespeeld..geld erin, pandrecht, failliet en doorstarten. Waar zit de winst dan?? Dat weet meneer Mr. F. van Boekhold heel goed; fiscale (verrekenbare) verliezen opvoeren en voor een prikkie en in afgeslankte vorm door gaan. Onlangs nog met een koffer firma Steelbag toegepast.

    /   Beantwoorden  / 
 29. Oud - Werknemer

  Hoe is het mogelijk, dat deze personen gewoon
  doorgaan? Er zijn acht personen opgepakt bij een onderzoek van de Fiod, waaronder ook mensen van Bald. Zij leven er goed van, maar
  het leed, wat er aan anderen wordt toegebracht,wordt over het hoofd gezien, ook
  door justitie. Het geloof in een rechtsstaat
  wordt zo wel bemoeilijkt. Is er nog meer bekend over de andere personen, die bij deze
  fraude zijn betrokken?

    /   Beantwoorden  / 
 30. Marcus

  Roelof de Rijk is een in dit geval de mede bedenker en is altijd buiten zicht. De beste man laat schade achter bij elk bedrijf waar hij zich inmengt en weet dit zo geraffineerd te doen zonder hiervoor op papier aansprakelijk te zijn. Vraag eens Machouse medewerkers na, waar ook een vreemde gang van zaken is met als manager Roelof.

    /   Beantwoorden  / 
 31. Anoniem

  Franc van Boekhold is inmiddels opgesloten in de gevangenis. Hij zit voor meerdere zaken die allen met boedel beslag te maken hebben. Gelukkig komt hij hier niet mee weg. Ik hoop dat er flinke schadevergoeding wordt geclaimed. Hij heeft genoeg geld over anderen verdiend – nee niet verdiend..

    /   Beantwoorden  / 
  1. betsy groenewold

   Ik zou graag meer weten over franc van Boekhold, ik ben met een zaak tegen hem bezig, deze man moet het werken op zijn manier worden verboden

     /   Beantwoorden  / 
  2. Harry

   Franc van b zit niet in de gevangenis , maar is wel veroordeeld en is in hoger beroep en cassatie gegaan zaken lopen nog .

     /   Beantwoorden  / 
   1. Karel

    Harry ,

    Je hebt meer informatie over franc van b , graag zou ik met jou in gesprek komen om te weten wat er nu speelt met hem , laten we zeggen dat ik hem ken , maar niet zijn dan fan ben en ook geen haat koester

      /   Beantwoorden  / 
    1. Karel van derschoot

     Betsy Groenewold is een oplichtster die door vele partijen gezocht wordt net als haar man/partner van Boekhold is een sluwe vos die denkt boven de wet te staan met zijn zakelijke transacties beide zijn dus rot

       /   Beantwoorden  / 
 32. Ik natuurlijk

  Bestie hoe kan ik jou bereiken

    /   Beantwoorden  / 
 33. Karel van der schoot

  Als men de naam Betsy groenewold Googled komt men uit bij tros opgelicht , Betsy en haar man hebben zelf al vele strafbare feiten gepleegd en doen dat nog steeds dus wees gewaarschuwd

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.