Werknemers postkantoren geen reden om te treuren

“Bij het verdwijnen van de laatste 250 postkantoren is het verleidelijk te treuren. Weer een symbool van het nutsbedrijf dat de PTT ooit was, dat uit het straatbeeld zal verdwijnen. Weer een publieke voorziening die wordt geschrapt.”

Zo is vandaag te lezen op de opiniepagina van de Volkskrant. Toch stelt de krant dat er geen reden is om te treuren. Niet voor ouderen, ondanks dat zij hun zo vertrouwde postkantoor zien verdwijnen. Niet voor andere consumenten, omdat die hun bankzaken liever bij tijdschriftenhandelaar of via internet regelen. En zelfs niet voor de werknemers.

Nieuwe servicepunten
“Terwijl de postkantoren verdwijnen, komen er overal in het land nieuwe servicepunten in winkels bij. In vijftien jaar tijd zijn er duizend postkantoren verdwenen, maar al bijna tweeduizend servicepunten bijgekomen”, aldus het commentaar.

Het aantal plekken waar klanten terecht kunnen voor post- of bankzaken zal de komende tijd nog verder groeien, zo voorspelt de krant. Want grappig genoeg: in kleinere gemeenten – waar de verschraling van het voorzieningenniveau al lange tijd een punt van zorg is – is de dienstverlening door de sluiting van postkantoren eerder verbeterd dan verslechterd.

Sociaal plan
De zwaarste klap van de sluiting komt dus op het bord van de 2400 werknemers van de BV Postkantoren. Zij moeten op zoek naar een andere betrekking.

Maar ook zij hoeven niet te treuren, want “bij eerdere sluitingen hebben de eigenaren TNT en ING bij de sluiting van postkantoren steeds voor een goed sociaal plan gezorgd en bijna iedereen aan ander werk geholpen. Als dat voor de resterende werknemers opnieuw gebeurt, is er alleen nog uit weemoed reden om te treuren.”

Lees ook:Staking postkantoren niet indrukwekkend
Lees ook:Personeel postkantoor gaat onzekere periode tegemoet
Lees ook:Stakingen dreigen bij kranten van Wegener
Lees ook:Hulp aan werkzoekenden kan beter
Lees ook:Niet lang maar wel erg hard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.