De laatste Bald-ontwikkelingen

Keukenfabrikant Bald in Dongen had al jaren financiële problemen. Ruim een week geleden hadden de financiers geen vertrouwen meer in het bedrijf en dat leidde tot een faillissementsaanvraag. Dat is volgens de curator de nuchtere, harde boodschap voor de werknemers. Maar… is het zo simpel?

Zie ook:

Fijne vakantie gehad?

Nee. Zo simpel lijkt het niet te zijn. Werknemers voelen zich bedonderd. Dit stinkt, vindt men. Zij willen dan ook dat curator mr. Diederik diep in de zaak duikt, zo bleek tijdens de uitleg in de kantine. Diederik heeft op maandag 7 augustus toegezegd om alles te doen om de onderste steen boven te krijgen. Maar of dat zal (en wil!!!) lukken? Het belang van het grootkapitaal wint meestal van het belang van de werknemer. Jammer dan…

Lees ook:‘Ontslagen werknemer half jaar doorbetalen’
Lees ook:Topinkomens: ‘kabinet kan er niets aan doen’
Lees ook:Werknemers in ziektewet worden aangepakt
Lees ook:Ook werknemers zijn dik geld kwijt aan dure brandstof
Lees ook:Ziek door eigen schuld kost geld

10 reacties op “De laatste Bald-ontwikkelingen

 1. ex-Bald medewerker

  Beste (ex)Bald medewerkers,

  Kan iemand vertellen of er mensen benadert zijn voor de doorstart, indien dit wel zo is en er ook al bekend wanneer dit gaat plaatst vinden. kan dit voor de niet opgeroepen werknemers duidelijkheid geven.

  Groeten,

    /   Beantwoorden  / 
 2. bald medewerker

  ik ben benadert, vandaag starten ze opnieuw op. Om 9uur moet ik aanwezig zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 3. anoniem

  De hele constructie zelf faillissement aanvragen en in 1 klap van je schulden af en van je overtollig personeel. Zonder schade eruit komen opnieuw starten en allemaal binnen de wet.
  Het UWV neemt alle plichten over zoals achterstallig loon, vakantietegoeden e.d. De belastingschulden enleveranciers schulden kunnen ze niet betalen. De heren beginnen gewoon blanco opnieuw en de bealstingbetaler draait er voor op.
  Toon ze maar – bewijs ze maar dat er ontechtmatigheden zijn.
  Het is gewoon Joep van den Nieuwehuijzen in het klein. De wet zou moeten worden veranderd.

    /   Beantwoorden  / 
 4. anoniem

  De OR van Bald heeft niets gedaan het afgelopen jaar. Ze waren vriendjes van de directie en stelden geen vragen over naamsveanderingen of wat dan ook.
  Dat blijkt wel uit het feit dat Jan Ariëns, de voorzitter van de OR, zelfs terug mag komen. Misschien vraagt de directie wel aan hem om een nieuwe OR op te richten.

    /   Beantwoorden  / 
 5. ex baldmedewerker

  Beste allemaal

  Als ex Baldmedewerker ben ik erg blij dat er 45 man weer aan het werk mogen. Ik hoop dat jullie weer snel orders kunnen ingeven en de systemen weer draaien zodat wat er op de TV wordt gezegt ook binnen de muren van Bald kan worden waargemaakt. Wel ben ik heel erg benieuwd hoe de sfeer is onderling en hoe nu de aansturingen van de mensen gebeurt. In ieder geval moet er nu geld verdient worden, de schulden zijn weg en de duurdere werknemers zijn niet mmer uitgenodigd voor de doorstart.

  Ik wens eenieder veel succes en sterkte (behalve de directie en de overgebleven OR-leden) een zorg dat jullie de naam Bald weer in ere herstellen.

  Groeten en laat is wat van jullie horen.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Maria

  In het begin is het wel wennen maar dan doet ieder zijn werk , zolang die mannen niet teveel hen gezicht laat zien.
  De eerste verdiensten zijn binnen voor de firma. We moeten 40 uren werken voor hetzelfde geld en zij bepalen wanneer de ADV uren moeten worden opgenomen. Ik ga vragen of dat kan aan de vakbond.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Roland Klaverstijn

  De emoties lopen hoog op, begrijpelijk. Ook Maria is duidelijk niet blij. Hoe is de situatie nu?

    /   Beantwoorden  / 
 8. Cathy

  Rommelig, rot, erg vervelend. Velen zijn aan het werk omdat er geen andere keuze is. Mensen krijgen verantwoordelijkheden die ze niet aan kunnen, mensen komen terug werken zonder enige motivatie en er wordt selectief terug gevraagd. Er zijn al diverse banen gegeven aan andere mensen en niet door ex-werknemers. Dus toch een manier gevonden om goedkoop van personeel af te komen ?

    /   Beantwoorden  / 
 9. Ex-werknemer

  Beste ex-collega’s,

  Zoals ik verneemt is het zeer chaotisch en zeer moeilijk om het voor elkaar te boksen. Ik denk toch dat jullie duidelijkheid moeten vragen waarom een aantal taken waarvoor kennis van systemen en het bedrijf niet meer door bekwame mensen mochten worden ingevult. Natuurlijk kosten deze oud medewerkers meer in salaris dan andere. Maar wat kosten het nu.
  Zelf ban ik weer aan het werk, echter het is wel een dubbel gevoel om aan de ene kant te horen dat jullie het niet aankunnen, aan de andere kant vind ik het voor de directie hun verdiende loon.

  Aan de werknemers weel sterkte,

  groeten

    /   Beantwoorden  / 
 10. Pieter

  ja het is voor de directie te hopen dat de boel alsnog klapt. Zij zijn degene die er goed uit komen en ook die de Rijke. Hij kan mooi praten en denken sommige dat hij het beste voor heeft voor de mensen ? nee hij heeft het beste voor zichzelf voor. Hij heeft volop mee gesjoemmeld met het opzetten van een faillissement en er zo mensen de dupe van laten worden en niet anders !!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.