FNV voert actie tegen AOW-gat

Mensen die niet hun hele (werkzame) leven in Nederland hebben gewoond, worden na hun 65e gekort op hun AOW-uitkering. Dat komt omdat de AOW in Nederland in vijftig jaar tijd – tussen het 15e en 65e jaar – wordt opgebouwd. Wie niet al die tijd in Nederland heeft gewoond, krijgt een lagere uitkering.
De vakcentrale FNV organiseert van 12 tot 15 juni een actieweek om het AOW-hiaat onder de aandacht te brengen. De FNV vindt ook dat een opbouw in vijftig jaar niet meer van deze tijd is. Zelfs migranten die veertig jaar in Nederland hebben gewerkt, krijgen daardoor te maken met een onvolledig pensioen.

De actiepunten van de bond: terug naar een opbouwperiode van veertig jaar en de mogelijkheid om met belastingvoordeel bij te kunnen sparen voor extra AOW om de gemiste opbouwjaren goed te maken.

Een goede actie volgens mij. Niet alleen allochtonen hebben namelijk met zo’n korting op de AOW te maken, ook allochtone werknemers die een tijd in het buitenland hebben gewerkt – tenzij hun (Nederlandse) werkgever de premies doorbetaald heeft tijdens het verblijf in het buitenland.

Lees ook:Driekwart werkende Nederlanders droomt van een eigen bedrijf
Lees ook:Mannen verdienen meer: vrouwen doe er wat aan!
Lees ook:Record voor het FNV
Lees ook:Oudere bijstandsgerechtigde de klos
Lees ook:‘Geknipt voor de juiste baan’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.